Instanța supremă dispune începerea judecării pe fond în dosarul lui Bogdan Olteanu

Instanța supremă dispune începerea judecării pe fond în dosarul lui Bogdan Olteanu

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins luni toate cererile și excepțiile invocate de fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu și au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență.

Judecătorii au constatat că rechizitoriul întocmit de DNA, precum și probele și actele de urmărire penală sunt legale, astfel încât procesul se poate judeca pe fond. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în luna octombrie, fiind acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în funcția de guvernator al Deltei Dunării, susțin procurorii.

Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!