Instanța supremă redeschide dosarul Flora, în care Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren

Instanța supremă redeschide dosarul Flora, în care Băsescu este acuzat că a retrocedat ilegal un teren

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București de redeschidere a urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul "Flora".

"Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. În baza art. 335 Cod procedură penală, constată legalitatea și temeinicia Ordonanței nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, prin care s-a dispus infirmarea parțială a Ordonanței nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București și redeschiderea urmăririi penale în acest dosar. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 149/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dispusă prin Ordonanța nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 130 lei pentru Năstase Cătălin și de 70 lei pentru Băsescu Traian, se plătește din fondurile Ministerului Justiției.", se arată în hotărârea instanței.

Decizia judecătorilor este definitivă.

Dosarul a fost redeschis de procurori după ce omul de afaceri Cătălin Năstase a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătrați în zona Dămăroaia. Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora.

Cătălin Năstase susține că Traian Băsescu ar fi făcut abuz în serviciu când a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria