Insula Paştelui din Chile se redeschide pentru turişti după ce accesul a fost restricţionat pe perioada pandemiei

Insula Paştelui din Chile se redeschide pentru turişti după ce accesul a fost restricţionat pe perioada pandemiei

Insula Paştelui, situată la o distanţă de peste 3.219 kilometri de coastele Chile, include peste o mie de statui din piatră - capete gigantice cioplite în urmă cu mai multe secole de locuitorii insulei - care au făcut-o celebră şi i-au adus includerea pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

''(Insula Paştelui) este cel mai mare muzeu în aer liber din lume'', a spus Pedro Edmunds, primarul Insulei Paştelui, adăugând că a venit timpul ca insula să se redeschidă după ce şi-a închis graniţele cu 868 de zile în urmă.

''Am învăţat ce înseamnă pandemia şi ştim cum să avem grijă de noi'', a spus Edmunds, adăugând că prioritară este siguranţa oaspeţilor.

Vizitatorii trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă şi să prezinte un rezultat negativ la un test PCR realizat cu cel mult 24 de ore înainte de a se îmbarca pe o cursă aeriană internă către insulă. Turiştii care sosesc cu zboruri internaţionale, trebuie să efectueze un test antigen la sosire.

Compania aeriană LATAM a precizat că a redeschis ruta Santiago-Insula Paştelui cu zboruri programate în zilele de joi şi de sâmbătă şi speră să adauge şi altele.

''LATAM va spori în mod gradual frecvenţa pe măsură ce măsurile sanitare o permit'', a spus Constanza Pizarro, manager de comunicare în cadrul LATAM. ''Ne coordonăm cu autorităţile''.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”