Întăririle NATO au început să sosească în Kosovo, după conflictele violente din urmă cu o săptămână VIDEO

Întăririle NATO au început să sosească în Kosovo, după conflictele violente din urmă cu o săptămână VIDEO

Forța internațională de pace din Kosovo (KFOR) primește întăriri, după confruntările violente din urmă cu o săptămână. 30 de militari au fost răniți în conflictele cu manifestanții sârbi, potrivit Reuters.

KFOR primește întăriri de la NATO FOTO Profimedia

Aproximativ 500 de membri ai Brigăzii de infanterie mecanizată 65 din Turcia vor forma nucleul întăririlor, a precizat, pe Twitter, purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

În urmă cu o săptămână, 11 soldați italieni și 19 ungari din KFOR au fost răniți în timpul conflictelor violente cu manifestanții sârbi , care cereau demisia primarilor de etnie albaneză. Totodată, 52 de sârbi au fost răniți în timpul confruntărilor.

În nordul Kosovo, unde comunitatea sârbă este majoritară în patru orașe, mulți nu recunosc autoritatea Pristinei și sunt loiali Belgradului. Sârbii au boicotat alegerile municipale, din luna aprilie, în aceste localități. Acest lucru a dus la alegerea primarilor de etnie albaneză cu o rată de participare de sub 3,5%.

NATO a decis să trimită 700 de militari pentru menținerea păcii în Kosovo, consolidând astfel contingentul de 3.800 de militari din cadrul KFOR.

NATO va rămâne vigilentă. Vom fi acolo pentru a garanta un mediu sigur şi de asemenea pentru a reduce tensiunile, a declarat joi, la Oslo, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice , Jens Stoltenberg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile