Interes uriaș pentru barajul României de la Campionatul Mondial de handbal feminin: cele 4.000 de bilete, vândute încă de luna trecută

Interes uriaș pentru barajul României de la Campionatul Mondial de handbal feminin: cele 4.000 de bilete, vândute încă de luna trecută

Sâmbătă 8 aprilie, de la ora 17, echipa de handbal feminin a României va juca la Pitești cu Portugalia manșa tur a barajului de calificare la Campionatul Mondial din decembrie.

Echipa României este cotată cu prima șansă în barajul cu Portugalia FOTO Denis Grigorescu

Meciul este cu atât mai important cu cât până acum România este singura echipă din lume ce a jucat la toate edițiile Campionatului Mondial. În cadrul unei foarte scurte conferințe de presă organizate la Pitești, antrenorul Florentin Pera și jucătoarele Denisa Șandru și Cristina Neagu au vorbit despre importanța acestui meci, ca și despre atmosfera de la echipă.

”Abordăm cu încredere dubla cu Portugalia. Atmosfera în rândul echipei este una foarte bună. Nu trebuie să subestimăm adversarul. Portugalia este un adversar incomod, cu un stil de joc asemănător cu cel al Spaniei. Avem însă o echipă frumoasă și plecăm cu prima șansă”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

Interesul pentru meciul tur , ce se va disputa pe Pitești Arena, este unul uriaș: toate cele 4.000 de bilete s-au vândut încă de la jumătatea lunii martie.

”România e singura țară ce s-a calificat la toate Campionatele Mondiale și ne dorim să rămână așa. Ne dorim o victorie concludentă în meciul tur cu Portugalia”, a spus Cristina Neagu, cea mai titrată jucătoare din echipa României, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii și câștigătoare în 2015 a Ligii Campionilor cu Buducnost.

La finalul conferinței de presă ce a durat doar 10 minute, ”Adevărul” a dorit să realizeze un scurt interviu cu Cristina Neagu. Numai că aceasta a fost irascibilă, gesticulând și spunând: ”De ce nu ai pus întrebările în conferința de presă?” Oficialii din Federația Română de Handbal ar trebui la un moment dat să îi explice Cristinei Neagu care este diferența dintre o conferință de presă și un interviu, cât de importantă e comunicarea pentru o jucătoare de performanță și pentru o echipă și cum poți ”ambala” și un refuz cu un limbaj politicos.

Mai trebuie spus că marea jucătoare a fost secondată în irascibilitate și de către antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu.

La polul opus, antrenorul Florentin Pera și jucătoarea Denisa Șandru au fost un exemplu de deschidere și comunicare. Un exemplu pozitiv că se poate și altfel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...