Interlopul brăilean „Dasaev”, condamnat la 12 ani de închisoare în cazul înjunghierii baschetbaliștilor americani, în 2018

Interlopul brăilean „Dasaev”, condamnat la 12 ani de închisoare în cazul înjunghierii baschetbaliștilor americani, în 2018

Daniel Gabriel Husein, cunoscut drept Dasaev, interlopul acuzat că a înjunghiat în 2018 doi baschetbaliști americani la Brăila, a fost condamnat miercuri, la 12 ani de închisoare, transmite portalul DeBraila . Sentința Tribunalului Brăila nu este definitivă. Curtea de Apel Galați va avea ultimul cuvânt în acest dosar.

„Dasaev” a primit o pedepsele de 11 ani pentru tentativă la omor, 1 an și 6 luni pentru port și folosire fără drept de obiecte periculoase și 1 an și 6 luni pentru tulbur

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, pe o terasă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

A doua zi, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, reprezentanţii clubului sportiv din Brăila au anunţat că starea ambilor sportivi avea o evoluţie favorabilă.

În 17 septembrie 2018, principalul suspect a fost reţinut, fiind vorba despre Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Ulterior, Husein a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit avocatului său, el a recunoscut agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...