Interlopul Gongoi, fiul Mamei Omida, lua taxe de protecție de la greii imobiliari ai Capitalei

Interlopul Gongoi, fiul Mamei Omida, lua taxe de protecție de la greii imobiliari ai Capitalei

Interlopul Viorel Motoi, zis Gongoi, fiul Mamei Omida, a devenit cunoscut după ce l-a amenințat pe ministrul de interne Marcel Vela. El era , se pare, liderul unei bande care teroriza dezvoltatorii imobiliari din nordul Captalei de la care încasa taxe de protecție.

Banda lui Gongoi, fiul cel mare al celebrei vrăjitoare Mama Omida, acționa după un plan în care fiecare membru avea un rol bine stabilit.

Gongoi își trimitea locotenenții pe șantierele din nordul Capitalei, iar aceștia îl somau pe dezvoltatorul imobiliar să se prezinte la o întâlnire cu liderul grupării și solicitau o taxă pentru a permite continuarea lucrărilor.

Dacă dezvoltatorul nu plătea, membrii bandei lui Gongoi veneau pe șantier și îi amenințau pe cei care lucrau acolo.

Până la urmă, mai mulți dezvoltatori au cedat și au plătit taxa de protecție pentru că riscau să nu reușească să încheie lucrările la timp.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, pe raza municipiului Bucureşti, în vederea comiterii infracţiunii de şantaj, respectiv, în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept «taxă de protecţie»", conform DIICOT.

În urma percheziţiilor de astăzi, din București și Prahova, au fost ridicate sumele de 8.000 de lei şi 5.500 de euro. La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane, printre aceștia fiind și Viorel Gongoi care a fost reținut.

Băi Vela, tu ești ministru?

Gongoi a fost reținut și anul trecut la priveghiul lui Emi Pian, pentru încălcarea legislației anti-COVID. Atunci a făcut și un live în care l-a amenințat pe ministrul de Interne de atunci, Marcel Vela.

„Băi omule, băi Vela, tu ești de undeva din Mehedinți, de-acolo. Cum poți să fii așa…? Băi Vela, întreabă-mă pe mine, pe Motoi Viorel zis Gongoi… Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă de grupările infracționale. Să-ți spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău și cât de cretini și de corupți sunt.

Băi, te rog frumos, uită-te bine la mine, tu ești Vela, eu sunt Gongoi! Întreabă-mă pe mine, trimite un reprezentant al tău să mă întrebe pe mine de grupul ăsta împotriva clanurilor. Bă tu ești…, ești ministru …?”, a spus Gogngoi în august 2020.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...