Întoarsă într-un final din "concediu", Dăncilă vede asalturi împotriva statului și a Jandarmeriei

Întoarsă într-un final din "concediu", Dăncilă vede asalturi împotriva statului și a Jandarmeriei

Guvernul se reunește astăzi în prima şedinţă după trei săptămâni, perioadă în care premierul Viorica Dăncilă a fost în concediu.

Șeful Executivului a declarat la începutul ședinței că a văzut ”un asalt împotriva unor instituții ale statului”

Prima țintă este jandarmeria, dar sunt și alte instituții care sunt în vizor” - a precizat premierul.

Viorica Dăncilă a mai spus că nu vrea să apere pe cineva sau să absolve pe cineva de vreo vină, însă vinovații pentru violențele comise la protestele din 10 august trebuie găsiți numai ”în baza unor dovezi concludente.” 

Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină. Dar consider că o persoană sau o instituție poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente. Răspunsul nostru, al Guvernului, la toate aceste procese care au loc în spațiul public trebuie să fie unul cât se poate de echilibrat și de responsabil. 
 
Spre deosebire de liderii politici ai opozitiei - noi nu avem dreptul să cedăm și să intensificăm această scindare și această dezbinare la nivelul societății. 

Noi avem respnsabilitatea de a asigura o buna guvernare, o guvernare în interesul oamenilor.

Iată de ce apelul meu la toţi miniştrii, dar şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflictului, în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care, acum, încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace nedemocratice”. - a mai spus premierul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani