Învățământ „gratuit” în „Era PSD”! Absolvenții PLĂTESC taxă pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat!

Un liceu din Suceava le cere absolventilor claselor a XII-a taxa pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat, desi ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustine ca “educatia este gratuita conform Constitutiei”. Mai mult decat atat, potrivit elevilor cuantumul difera de la un caz la altul. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a cerut verificare a informatiei si daca este un caz izolat sau o situatie generalizata.

Absolventii Colegiului "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului nu pot intra in posesia diplomei de Bacalaureat decat daca platesc o taxa. Asta, in contextul in care ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustine ca educatia in Romania este gratuita conform Constitutiei".

Culmea situatiei este ca liceul taie si chitante pentru un lucru care este gratuit.

"Invatamantul este gratuit. Am vorbit cu colegii si mi-au zis ca taxa care le este impusa oscileaza de la un caz la altul. Am cerut colegului meu de la Suceava sa ia legatura cu Inspectoratul Scolar General de la Suceava, iar din ce mi-a transmis el, motivatia directorului liceului ar fi ca scoala nu primeste bani de la Consiliul Local pentru diplomele elevilor", a declarat pentru Hotnews presedintele Consiliului National al Elevilor, Vlad Stefan.

Contactat telefonic, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca "eliberarea diplomei de Bacalaureat este gratuita, dar trebuie sa verific situatia. Poate sunt cazuri de elevi care au absolvit acum 4-5 ani si li s-a cerut o taxa de arhivare. Am contactat Inspectoratul din Suceava, dar nici Inspectoratul nu stia. Verificam acum".

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă