Iohannis a semnat numirea lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Iohannis a semnat numirea lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de numire a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Totodată, şeful statului a semnat şi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Victor Negrescu, cel care ocupa fotoliul de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către George Ciamba va avea loc miercuri, la ora 10,00, la Palatul Cotroceni, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, transmis AGERPRES.

George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României din decembrie 1990, potrivit site-ului MAE.

Din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene. Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă.

În perioada iulie 2003 - septembrie 2005 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Multilaterale şi ulterior, Globale, în MAE. În această calitate, a coordonat dosarele asociate cu UE (Conferinţa Interguvernamentală), NATO, Consiliul Europei, ONU şi alte organizaţii internaţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale