Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Iohannis, absolvenților Institutului Național al Magistraturii: Dacă se fac presiuni rezistați-le, politicienii sunt vremelnici

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut marți noilor absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii să reziste presiunilor venite din partea politicienilor, subliniind că aceștia sunt vremelnici într-o funcție de decizie.

Iohannis a punctat că judecătorii și procurorii trebuie să fie repere de moralitate în societate.

"Deciziile dumneavoastră sunt importante și în plan social. Nu uitați niciun moment de cetățean! Nu uitați de faptul că justiția este în slujba cetățeanului! Vă încurajez să nu faceți niciun pas înapoi de la misiunea dumneavoastră, oricât de greu poate să fie în anumite situații. Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se fac presiuni, rezistați-le! Nu uitați că un politician sau altul sunt vremelnici într-o funcție de decizie, pe când legea și Constituția sunt deasupra oricărui partizanat politic", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu noii absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

El a amintit că, potrivit Constituției, "justiția se înfăptuiește în numele legii, este unică, imparțială și egală pentru toți".

"Aceste principii constituționale — legalitatea, imparțialitatea, egalitatea și unicitatea justiției — trebuie să vă definească nu doar activitatea profesională, ci și conduita individuală. Și nu o spun doar eu, ca presedinte al României. Întreaga societate românească așteaptă acest lucru de la dumneavoastră", a afirmat șeful statului.

El i-a felicitat pentru absolvenții Institutului Național al Magistraturii.

"Ce bine arătați, îmi crește inima când văd atâția tineri care intră în magistratură! (...) Îmi amintesc bine de ziua în care v-am semnat decretele și recunosc că semnez multe hârtii, dar acestea, cu mare plăcere!", a spus Iohannis.

La această întâlnire cu noii absolvenți ai INM au participat și procurorul general Augustin Lazăr, președintele CCR, Valer Dorneanu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, mai mulți consilieri prezidențiali.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

3 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

4 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

5 Scrisoare cutremurătoare către parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu: Vă consider părtaş…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut