Iohannis, absolvenților Institutului Național al Magistraturii: Dacă se fac presiuni rezistați-le, politicienii sunt vremelnici

Iohannis, absolvenților Institutului Național al Magistraturii: Dacă se fac presiuni rezistați-le, politicienii sunt vremelnici

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut marți noilor absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii să reziste presiunilor venite din partea politicienilor, subliniind că aceștia sunt vremelnici într-o funcție de decizie.

Iohannis a punctat că judecătorii și procurorii trebuie să fie repere de moralitate în societate.

"Deciziile dumneavoastră sunt importante și în plan social. Nu uitați niciun moment de cetățean! Nu uitați de faptul că justiția este în slujba cetățeanului! Vă încurajez să nu faceți niciun pas înapoi de la misiunea dumneavoastră, oricât de greu poate să fie în anumite situații. Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se fac presiuni, rezistați-le! Nu uitați că un politician sau altul sunt vremelnici într-o funcție de decizie, pe când legea și Constituția sunt deasupra oricărui partizanat politic", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu noii absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

El a amintit că, potrivit Constituției, "justiția se înfăptuiește în numele legii, este unică, imparțială și egală pentru toți".

"Aceste principii constituționale — legalitatea, imparțialitatea, egalitatea și unicitatea justiției — trebuie să vă definească nu doar activitatea profesională, ci și conduita individuală. Și nu o spun doar eu, ca presedinte al României. Întreaga societate românească așteaptă acest lucru de la dumneavoastră", a afirmat șeful statului.

El i-a felicitat pentru absolvenții Institutului Național al Magistraturii.

"Ce bine arătați, îmi crește inima când văd atâția tineri care intră în magistratură! (...) Îmi amintesc bine de ziua în care v-am semnat decretele și recunosc că semnez multe hârtii, dar acestea, cu mare plăcere!", a spus Iohannis.

La această întâlnire cu noii absolvenți ai INM au participat și procurorul general Augustin Lazăr, președintele CCR, Valer Dorneanu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, mai mulți consilieri prezidențiali.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia