Iohannis: Ar fi foarte bine să convingem câţiva conducători de instituţii să implementeze sistemul asistenţilor virtuali vocali

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la lansarea proiectului "România Tech Nation", la Universitatea Politehnică, context în care a afirmat că în administraţia publică ar trebui să fie încercat sistemul asistenţilor virtuali vocali.

"Eu cred că ar fi foarte bine să convingem împreună pe câţiva conducători de instituţii să implementăm aşa ceva. Aici avem o evoluţie rapidă, globală şi avem doar două variante de a reacţiona: ori rămânem în frunte şi atunci trebuie să acceptăm aceste provocări şi să încercăm între cei care implementează sau să dormim pe noi, ceea ce mie personal îmi displace profund. Haideţi să încercăm!", a spus Iohannis, întrebat de un tânăr antreprenor dacă susţine introducerea asistenţilor virtuali vocali în administraţia publică.

El a mai arătat că în sistemul digital este nevoie de măsuri de încurajare.

"Sectorul a ajuns de la zero la 6% din PIB. 6% din PIB este foarte mult. Acest lucru a fost posibil fiindcă avem două ingrediente importante: primul - sunt tinerii antreprenori şi unii mai puţini tineri, dar majoritatea sunt tineri care au profitat de aceste oportunităţi şi au contribuit la o dezvoltare senzaţională a întregului sector, celălalt ingredient este din partea statului, nu din partea acestui Guvern, din partea statului, acele incentives care au fost create. După părerea mea, aici nu numai că nu trebuie mers înapoi, trebuie mers mult mai departe. Dacă avem acest sector care se dezvoltă fără ca statul să se agite peste măsură, atunci ar fi cazul ca orice Guvern care va veni, sper că de săptămâna viitoare, să înţeleagă aceste lucruri şi să înţeleagă nu numai că nu trebuie să reducem încurajarea spre sector, ci trebuie să-l dezvoltăm. Părerea mea este că aici s-a greşit profund tot din partea statului, fiindcă acest sector care se dezvoltă senzaţional nu a fost corelat cu instituţiile statului. Este pur şi simplu păcat să ai un sector extrem de performant şi să nu-l foloseşti, mi se pare o irosire a unei şanse şi cred că de aici trebuie să vină şi următoarele măsuri de încurajare care vor duce şi la mai multe oportunităţi de afaceri în acest domeniu", a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a primit din partea organizatorilor un hanorac şi a făcut o fotografie cu participanţii.

"Sper că acest cadou vine să încurajeze proiectul şi nu înseamnă că vin vremuri reci", a spus preşedintele Iohannis.

La eveniment, care se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, au participat şi Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Sergiu Manea, preşedintele executiv al BCR, antreprenori şi tineri. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru