Iohannis, despre cazul de la Spitalul Floreasca: Un eveniment catastrofal; e nevoie de reformă profundă în sănătate

Iohannis, despre cazul de la Spitalul Floreasca: Un eveniment catastrofal; e nevoie de reformă profundă în sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat, joi, incidentul de la Spitalul Floreasca drept "catastrofal, trist şi inadmisibil" şi a arătat că este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătăţii.

"Este un eveniment catastrofal, trist, inadmisibil, dar el s-a produs. Regretabil. Ministerul a reacţionat şi a reacţionat prompt şi ferm. Mi se pare, în concluzie, că reacţia ministrului şi a Ministerului Sănătăţii au fost adecvate", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că scrisoarea medicilor şi asistenţilor din acest spital prin care anunţau că întrerup activitatea, urmând să asigure asistenţa doar pentru urgenţele "majore", reprezintă o "atitudine regretabilă şi ciudată".

"Am auzit de acea scrisoare, o atitudine care este regretabilă şi ciudată, şi sper că se datorează unei atitudini nefericite de moment, care a trecut. Mai mult nu aş comenta în acest moment", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a subliniat în context că este nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătăţii.

"Reforma se va produce", a conchis el. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Citiți și:

Iohannis: În ultimele zile am asistat la agravarea situaţiei de securitate în Orientul Mijlociu; interesele României nu au fost afectate

Iohannis: Dacă există în PNL dorinţa de a accelera demersurile parlamentare de eliminare a pensiilor speciale, îi voi sprijini

Iohannis: La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea legii privind dublarea alocaţiilor copiilor


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina