Iohannis, despre revocarea lui Lazăr și Kovesi: Nu cred că cel ce trebuie să o facă va solicita această măsură

Iohannis, despre revocarea lui Lazăr și Kovesi: Nu cred că cel ce trebuie să o facă va solicita această măsură

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu crede că cel care o poate face din punct de vedere legal va solicita revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Una la mână, sunt foarte mulțumit de activitatea procurorilor de la DNA și DIICOT. Asta este opinia mea. Doi, sincer, nu cred că cineva va solicita așa ceva. (...) Foarte bine, din când în când, să se facă evaluări, îi ajută pe cei evaluați să funcționeze mai bine. (...) În politică se discută multe, multe lucruri, și ce trebuie și ce nu trebuie. Eu am spus că nu cred că va solicita cel care trebuie conform legii să o facă această măsură", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat despre o posibilă schimbare a procurorului general și a șefei DNA.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, șeful statului a afirmat: "Nu există niciun demers în sensul revocării. (...) Haideți să așteptăm evaluarea".

Șeful statului a subliniat că decizia CCR potrivit căreia DNA a încălcat separația puterilor în stat în cazul anchetei privind OUG 13 trebuie luată ca atare.

"Nu este prima dată când CCR constată că a existat un conflict și aceste hotărâri sunt foarte bune pentru a evita astfel de situații pe viitor. În rest, nu cred că trebuie luate măsuri administrative, trebuie luată ca atare decizia, studiată motivarea și aplicat tot ce scrie acolo", a adăugat el.

Iohannis a arătat că este la curent cu propunerile din Parlament în ceea ce privește Codul penal.

"Codul penal trebuie adaptat în măsura în care CCR constată că anumite articole sunt neconstituționale. În ce privește forma legii care va fi elaborată în Parlament, mă voi exprima în momentul în care legea vine la promulgare", a completat șeful statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…