Iohannis: E o aberație că cetățenii dau o lovitură de stat; politicienii dau o lovitură de grație statului de drept

Președintele Klaus Iohannis a catalogat, luni, drept aberații afirmațiile potrivit cărora protestele românilor cu privire la modificarea legislației penale ar fi o lovitură de stat, punctând că cetățenii au ieșit în stradă deoarece PSD și ALDE au făcut unele promisiuni în campanie, dar s-au apucat să "umble" la legislația penală.

"În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste, oamenii indignați au ieșit în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin ordonanțe de urgență legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații, imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o nouă mineriadă — auzi aberație!—, că este o lovitură de stat. Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitura de stat, dau lovitura de grație statului de drept din România. De ce au ieșit oamenii? Simplu de tot. PSD și cu satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, dezvoltare economică, salarii mai mari, pensii mai mari și oamenii de bună credință i-au votat și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, s-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă, dragii mei: una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor", a declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Național Cotroceni.

El a subliniat că nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul.

"Iar Guvernul, nu contează Guvernul. Acest Guvern doar nu-și imaginează că a ieșit cineva în stradă pentru acest Guvern. Oamenii au ieșit să-și spună indignarea, guvernanții ar fi bine să ia seamă, poate totuși, cu această ocazie, a Micii Uniri, își amintesc că românii sunt un neam mândru, au dreptul la o clasă politică pe măsură", a adăugat șeful statului.

Președintele Iohannis a participat la evenimentul "Locuri și sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII — XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reședința domnească a lui Alexandru Ioan Cuza", organizat la Muzeul Național Cotroceni.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala