Iohannis: E o aberație că cetățenii dau o lovitură de stat; politicienii dau o lovitură de grație statului de drept

Iohannis: E o aberație că cetățenii dau o lovitură de stat; politicienii dau o lovitură de grație statului de drept

Președintele Klaus Iohannis a catalogat, luni, drept aberații afirmațiile potrivit cărora protestele românilor cu privire la modificarea legislației penale ar fi o lovitură de stat, punctând că cetățenii au ieșit în stradă deoarece PSD și ALDE au făcut unele promisiuni în campanie, dar s-au apucat să "umble" la legislația penală.

"În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste, oamenii indignați au ieșit în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin ordonanțe de urgență legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații, imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o nouă mineriadă — auzi aberație!—, că este o lovitură de stat. Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitura de stat, dau lovitura de grație statului de drept din România. De ce au ieșit oamenii? Simplu de tot. PSD și cu satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, dezvoltare economică, salarii mai mari, pensii mai mari și oamenii de bună credință i-au votat și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, s-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă, dragii mei: una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor", a declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Național Cotroceni.

El a subliniat că nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul.

"Iar Guvernul, nu contează Guvernul. Acest Guvern doar nu-și imaginează că a ieșit cineva în stradă pentru acest Guvern. Oamenii au ieșit să-și spună indignarea, guvernanții ar fi bine să ia seamă, poate totuși, cu această ocazie, a Micii Uniri, își amintesc că românii sunt un neam mândru, au dreptul la o clasă politică pe măsură", a adăugat șeful statului.

Președintele Iohannis a participat la evenimentul "Locuri și sunete ale Micii Uniri. Cotrocenii secolelor XVIII — XIX. De la mănăstirea Cantacuzină, la reședința domnească a lui Alexandru Ioan Cuza", organizat la Muzeul Național Cotroceni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români