Iohannis, întâlnire cu delegația OMV Petrom. Activitatea și planurile de investiții în România, printre subiecte

Iohannis, întâlnire cu delegația OMV Petrom. Activitatea și planurile de investiții în România, printre subiecte

Președintele României a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV, Alfred Stern. Subiectele abordate în cadrul discuției au vizat activitatea și planurile de investiții din România.

Întrevederea Președintelui României, cu delegația OMV Petrom FOTO: Presidency.ro

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, cu referire la strategia OMV Petrom, au fost prezentate principalele direcții de implementare a unui plan de investiții ambițios, care vizează inclusiv producția de energie din resurse regenerabile, biocombustibili și adoptarea de noi tehnologii.

„În contextul preocupărilor privind asigurarea securității energetice la nivel național și a eforturilor de gestionare adecvată a efectelor crizei din energie, Președintele României a subliniat faptul că potențialul energetic al țării noastre este unul deosebit, dar care trebuie susținut consistent prin investiții ale operatorilor din sectorul energiei. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța care trebuie acordată tranziției energetice, în special din perspectiva inovării, accentuând oportunitățile oferite de fondurile europene”, indică sursa citată.

Șeful statului a precizat că, în contextul crizei energetice, România își propune să utilizeze întreg potențialul energetic și resursele de care dispune, pentru a trece cu bine peste această criză și a reduce riscurile în funcționarea sistemului energetic național.

Un subiect distinct în cadrul discuției l-a constituit proiectul Neptun Deep. Cu această ocazie, președintele a reiterat importanța strategică a proiectului pentru România și a solicitat conducerii OMV începerea cât mai rapidă a exploatării off-shore în cadrul perimetrului deținut de Romgaz și OMV Petrom, având în vedere că legea offshore este una favorabilă și se află în vigoare.

„Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului și pașii cheie realizați, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiție la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil. Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului și pașii cheie realizați, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiție la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a accentuat necesitatea unor măsuri adecvate, care să reducă inechitățile și să asigure susținerea de care consumatorii casnici au nevoie.

„În contextul discuțiilor privind evoluțiile de la nivel regional, a fost abordată intenția OMV Petrom de dezvoltare a unor proiecte de anvergură și în Republica Moldova, inițiativă salutată de Președintele Klaus Iohannis, care a precizat că România este dispusă să acorde tot sprijinul necesar asigurării unui nivel adecvat de securitate energetică în țara vecină”, indică sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia