Iohannis merge joi la Centrul "Mihail Kogălniceanu"; sâmbătă, în Poligonul Cincu la "Saber Guardian 2017"

Iohannis merge joi la Centrul "Mihail Kogălniceanu"; sâmbătă, în Poligonul Cincu la "Saber Guardian 2017"

Președintele Klaus Iohannis va vizita joi Centrul administrativ "Mihail Kogălniceanu" din Constanța, unde se va întâlni cu președintele Comitetului militar NATO, generalul Petr Pavel, iar sâmbătă va merge la Brașov, în Poligonul Cincu, unde va participa la exercițiul multinațional "Saber Guardian 2017".

"Joi, domnul președinte Klaus Iohannis va vizita Centrul administrativ 'Mihail Kogălniceanu' din județul Constanța, ocazie cu care va avea o întrevedere cu președintele Comitetului militar NATO, generalul Petr Pavel. Tot cu această ocazie, președintele României se va întâlni cu piloții români și britanici aflați în acea zonă pentru a se asigura de buna desfășurare a misiunii de poliție aeriană întărită", a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a amintit că, până la sfâșitul lunii august, în zona teritoriului României se află patru avioane Eurofighter Typhoon și 150 de piloți și personal tehnic care asigură buna desfășurare a misiunii de poliție aeriană în zona de sud a Flancului Estic al NATO.

"Sâmbătă, 15 iulie, președintele va participa la Poligonul Cincu din județul Brașov, începând cu ora 11,00, la exercițiul multinațional militar întrunit cu trupe în teren și trageri de luptă 'Saber Guardian 2017'", a menționat Dobrovolschi.

Potrivit acesteia, "Saber Guardian 2017" este un complex de exerciții militare multinaționale anuale care se derulează în România, Ungaria și Bulgaria și este condus de Comandamentul forțelor terestre ale SUA din Europa alături de Statul Major General al Armatei Române. Acest exercițiu se bazează pe un scenariu fictiv de apărare colectivă și vizează consolidarea măsurilor de apărare pe Flancul Estic aliat, promovarea stabilității și securității în regiunea Mării Negre, întărirea parteneriatului și a încrederii reciproce între forțele armate ale SUA și ale României, împreună cu 21 de națiuni aliate și partenere, a explicat purtătorul de cuvânt.

La exercițiul "Saber Guardian 2017" participă peste 25.000 de militari și peste 2.000 de mijloace tehnice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante