Iohannis nu dă înapoi! REFUZĂ propunerile penibile ale PSD pentru Transporturi și Dezvoltare! Ce declarații a mai făcut

Iohannis nu dă înapoi! REFUZĂ propunerile penibile ale PSD pentru Transporturi și Dezvoltare! Ce declarații a mai făcut

Iohannis nu dă înapoi! REFUZĂ propunerile penibile ale PSD pentru Transporturi și Dezvoltare! Ce declarații a mai făcut. Klaus Iohannis, despre propunerile trimise a doua oară de Guvern la Transporturi și la Dezvoltare: Vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Motivele o să le citiți când o să vedeți scrisorile.



Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seară, că în cursul acestei săptămâni va respinge din nou propunerile de miniștri transmise a treia oară de Guvern pentru transporturi și dezvoltare. ”Aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Motivele o să le citiți când o să vedeți scrisorile”, a declarat președintele Iohannis. Întrebat cum vede rezolvarea acesui blocaj, șeful statului a răspuns:  ”Rezolvarea este foarte simplă. Nu are decât partea guvernamentală să citească cu atenție legislația invoată de mine iar PSD nu are decât să vină cu propuneri care mă conving că ministerele sunt bine conduse”.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis din nou joi președintelui Klaus Iohannis nominalizările pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor: Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. Gestul Vioricăi Dăncilă vine la doar câteva ore după de președintele Klaus Iohannis a motivat respingerea persoanelor nominalizate pentru cele două funcții.

Alte declarații făcute de șeful statului

Despre Adina Florea propusă a treia oară la DNA: Documentele sunt în analiză și vor primi într-un termen adecvat un răspuns. Dosarele sunt în studiu și vor primi un răspuns într-un termen adecvat.

Întrebat dacă va colabora cu PNL: Obișnuiesc să discut cu politicieni și vor continua aceste discuții pe tot parcursul anului. Vă amintesc că am provenit din PNL, unde am fost președinte și voi colabora pentru pregătirea campaniei cu PNL-ul, așa cum se cuvine. Lupta pe care o duce opoziția cu puterea este legitimă și sper că va fi onorată de succes.

Despre prezența unor persoane condamnate penal la evenimentul de la Ateneu: Evenimentul a fost pregătit de guvern, eu am fost invitat și ca atare am participat. Ținuta culturală a evenimentului a fost foarte bună. Nu aș dori să comentez acest lucru.

Despre disputa cu PSD privind șefia Statului Major General al Armatei: Propunerea făcută de ministrul Apărării în CSAT nu a fost o propunere legală: a propus o persoană pentru două funcții. Ce omite să spună dl ministru PSD-ist al Apărării e că de fapt nu a avut o propunere pentru șeful Armatei, nu există o propunere cu o nominalizare. Decizia pe care am luat-o a fost singura posibilă și corectă. Acum, PSD e forate supărat că nu i-a ieșit jocul, dar asta nu schimbă cu nimic jocul. O propunere a lipsit. Faptul că se adresează în contencios mi se pare un demers riscant, inoportun. Sunt acțiuni prost gândite, de tip PSD-ist. PSD vrea să pună mâna pe toate funcțiile din stat.

Despre cererea de arestare pe numele procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu: Nu cunosc detalii din anchetă și nu mă pronunț. Lupta anticorupție trebuie să se desfășoare corect, supercorect, și dacă cineva greșește trebuie să plătească.
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /