Iohannis: Respingerea candidaturii Rovanei Plumb - un nou eşec al guvernării PSD care aduce prejudicii României

Iohannis: Respingerea candidaturii Rovanei Plumb - un nou eşec al guvernării PSD care aduce prejudicii României

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european reprezintă "un nou eşec major al guvernării PSD", care aduce prejudicii României şi îi solicită premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă această nominalizare şi să facă o nouă propunere după acordul său şi cu avizul Parlamentului.

"Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeana poţi promova oameni în funcţii de conducere pe baza recomandărilor de partid şi a prieteniilor. (...) Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă nominalizarea doamnei Plumb pentru funcţia de comisar european. (...) PSD exportă incompetenţa peste graniţele ţării prin acţiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja ţării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului", spune şeful statului într-o declaraţie de presă transmisă, joi, AGERPRES.

Şeful statului menţionează că i-a transmis premierului încă de la începutul procedurii de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe Rovana Plumb, întrucât nu îndeplineşte criteriile de integritate şi profesionalism.

"Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European şi premierul avea obligaţia să îl evite. Iată că această atenţionare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică. Audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepţională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD", arată preşedintele Iohannis.

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, joi, de Comisia juridică a Parlamentului European. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”