Iohannis: Respingerea candidaturii Rovanei Plumb - un nou eşec al guvernării PSD care aduce prejudicii României

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european reprezintă "un nou eşec major al guvernării PSD", care aduce prejudicii României şi îi solicită premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă această nominalizare şi să facă o nouă propunere după acordul său şi cu avizul Parlamentului.

"Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeana poţi promova oameni în funcţii de conducere pe baza recomandărilor de partid şi a prieteniilor. (...) Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă nominalizarea doamnei Plumb pentru funcţia de comisar european. (...) PSD exportă incompetenţa peste graniţele ţării prin acţiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja ţării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului", spune şeful statului într-o declaraţie de presă transmisă, joi, AGERPRES.

Şeful statului menţionează că i-a transmis premierului încă de la începutul procedurii de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe Rovana Plumb, întrucât nu îndeplineşte criteriile de integritate şi profesionalism.

"Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European şi premierul avea obligaţia să îl evite. Iată că această atenţionare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică. Audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepţională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD", arată preşedintele Iohannis.

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, joi, de Comisia juridică a Parlamentului European. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

5 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj