Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu judecătorii CCR înainte de OCUPAȚIE, la cererea lui Zegrean

Iohannis s-a întâlnit la Cotroceni cu judecătorii CCR înainte de OCUPAȚIE, la cererea lui Zegrean

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri la Cotroceni cu judecatorii Curtii Constitutionale. Intalnirea a avut loc la solicitarea domnului Augustin Zegrean si a fost prilejuita de incheierea mandatelor a trei judecatori ai Curtii, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. De remarcat ca din fotografia de grup lipseste un singur judecator al CCR, Daniel Morar.

Presedintele a discutat cu judecatorii Curtii despre asigurarea independentei justitiei constitutionale, ca una dintre principalele garantii ale statului de drept, iar Iohannis "a evidentiat rolul CCR in promovarea cooperarii loiale dintre institutiile statului", potrivit comunicatului citat.

Reamintim ca trei dintre judecatorii CCR isi incheie mandatul in aceasta luna, Augustin Zegrean fiind unul dintre ei. Printre institutiile care vor face propuneri de judecatori se numara si Administratia Prezidentiala.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro