Ion Ţiriac: Dacă eu eram Thomas Bach, pierdeam 6 miliarde şi nu făceam Jocurile Olimpice anul ăsta

Ion Ţiriac: Dacă eu eram Thomas Bach, pierdeam 6 miliarde şi nu făceam Jocurile Olimpice anul ăsta

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în locul preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, prefera să piardă 6 miliarde de euro şi să nu organizeze Jocurile Olimpice la Tokyo în acest an.

"Întrebarea este ce fel de Olimpiadă o să fie. Pentru că, şi o spun cu tot respectul, dacă eu eram domnul Bach, pierdeam ăia 6 miliarde şi nu făceam Olimpiada anul ăsta. Atât te drastice sunt restricţiile acolo. Am fost invitat şi eu trei zile de judo în Japonia şi mi-au dat 80 de pagini să le învăţ pe de rost, că alea sunt legile. Să învăţ câţi paşi am voie să fac până la maşină, că mâncarea trebuie să o iau din faţa uşii de hotel şi aşa mai departe. Asta este situaţia de azi, trebuie să învăţăm să trăim cu treaba asta. Cine crede că s-a terminat cu pandemia se înşală, cine crede că într-un an sau doi ne revenim economic este inconştient. Chestia asta va dura cinci-şase-şapte ani. Şi lumea s-a schimbat. Iar singurul lucru bun este că 15-20% din oameni pot să muncească de acasă mai productiv decât până acum", a afirmat Ţiriac.

Întrebat cum comentează abandonul Serenei Williams de la Wimbledon, preşedintele FRT a răspuns: "Serena s-a simţit foarte insultată când am spus că e timpul (n.r. - să se retragă din activitate). Serena s-a schimbat mult din toate punctele de vedere. Sunt o sută de milioane de oameni care încă se uită la soclul ăla pe care se află o personalitate sportivă care câştigă 50 sau 100 de milioane de euro pe an... De ce? Pentru că dă cu bâta în minge. Nimic altceva, pentru că nu a devenit o mare personalitate pentru că ea cântă la vioară sau la altceva. Şi vine un moment în care te prinde vârsta din urmă oricât n-ai vrea. Şi atunci trebuie să ai puţină decenţă, să vezi un pic lumea din jur şi să vezi despre ce e vorba".

Ion Ţiriac a participat, miercuri, la inaugurarea grădiniţei Best Preschool (British Education & Sport Tiriac Preschool), un nou concept educaţional pentru preşcolari, bazat pe programa britanică, iniţiere în sport şi experienţe în pădure. În cadrul acestei grădiniţe, copiii vor practica discipline precum patinaj, înot, fotbal, atletism, ciclism, handbal, baschet şi gimnastică.

"Grădiniţa asta nu este mare lucru, dar să sperăm să fie un exemplu. Pe noi ne-a costat un pic mai mult, dar nu e problemă. În loc să coste 200.000 de euro, ne-a costat vreo 300.000. Ca şi patinoarul, care în loc să mă coste 3 milioane, m-a costat 3,5 milioane. Am zis să continuăm să fie grădiniţă britanică, deşi dacă aş fi cu 50 de ani mai tânăr aş zice s-o facem chineză. Însă eu vreau minimum două ore de română pe săptămână, obligatoriu. Şi vreau ca în fiecare zi copilul să stea o oră înăuntru şi obligatoriu o oră afară. Părinţii care nu vor asta, îi rog public să nu vină aici, să se ducă în altă parte. Aşa consider eu că trebuie să-şi ducă un copil viaţa în viitor", a mai declarat Ion Ţiriac.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia