Ion Țiriac își pune cenușă în cap. Cum a contribuit la suspendarea drastică a Simonei Halep

Ion Țiriac își pune cenușă în cap. Cum a contribuit la suspendarea drastică a Simonei Halep

Ion Țiriac a declarat, în cadrul unui eveniment, că el a avut contribuția cea mai mare în ce privește conturarea agențiilor anti-doping din prezent și înăsprirea pedepselor pentru sportivii depistați pozitiv cu substanțe interzise. Peste ani, lucrurile s-au întors împotriva sa și favorita lui, Simona Halep, a primit o suspendarea drastică în cazul de dopaj în care a fost implicată: 4 ani.

Simona Halep și mentorul său, Ion Țiriac. Foto Facebook

„Eu am fost unul din cei cinci delegați de Comitetul Olimpic Internațional, în anii '90, ca să formăm WADA (Agenția Mondială Anti-Doping). Am fost foarte interesat și foarte agresiv. Înainte să ajung la Sydney (n.r. - la Olimpiada din 2000), imediat după ce am fost ales președinte al Comitetului Olimpic Român, am făcut o lege. Pentru că eram rege în România, am făcut o lege contra Comitetului Olimpic Internațional, Bruxellesului, senatului american... care spuneau că suspendarea trebuie să fie de 2 ani, în cazul unui sportiv prins dopat.

Eu am spus nu, curățați toate sertarele. O dată dacă vă prind dopați, pentru toată viața nu mai participați la Jocurile Olimpice, pentru că nu o să vă mai alegem noi, Comitetul Olimpic Român, ca reprezentanți ai noștri. Pe vremea aceea era Samaranch președinte, mare om de sport. M-a întrebat, dar nu m-a interesat de ce zicea lumea. Am făcut-o”, a spus Ion Țiriac, citat de sport.ro.

Probe manipulate în cazul Andreea Răducan

Miliardarul și-a continuat dezvăluirile: ”Eu sunt Stan-Pățitul. La Sydney, amintiți-vă că, pentru nurofen, care nu era pe lista federației internaționale, i-a luat Andreei (n.r. gimnasta Andreea Răducan) medalia și nici n-a fost suspendată. Cu toată răspunderea, am acasă formularul original prin care se demonstrează că acel test a fost manipulat. Au ajuns 62 de miligrame în laborator și s-au întors 100. Spunând treaba asta, cum e posibil să penalizezi, totuși, pe cineva, când ai văzut că proba este manipulată?

Eu am fost cel care, la WADA, a spus că un sportiv, dacă e depistat pozitiv o dată, e pozitiv . Ce înseamnă asta? Înseamnă că dacă sunt patru gangsteri și al cincilea îi bagă ceva pe gât, este pozitiv”, a declarat Ion Țiriac.

Omul de afaceri deplânge situația în care a ajuns Simona Halep. El crede că jucătoarea de tenis merită mai mult credit în România, ca recompensă pentru faptul că a făcut istorie pentru țara sa: „De la îngerul cel mai mare, uite că acum, încet-încet, lumea o acuză că e diavol. A fost numărul 1. A făcut istorie”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat