Ionica Sfetcu, eliberată din funcția de vicepreședinte al ANSVSA printr-o decizie a premierului

Ionica Sfetcu, eliberată din funcția de vicepreședinte al ANSVSA printr-o decizie a premierului

Ionica Sfetcu a fost eliberată din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

"Premierul Sorin Grindeanu a semnat astăzi decizia de eliberare din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a doamnei Ionica Sfetcu", se arată într-un comunicat al Guvernului, remis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi.

Ionica Sfetcu fusese numită vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANSVSA printr-o decizie a lui Sorin Grindeanu care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Tot miercuri, premierul l-a eliberat pe Mihai Ponea din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANSVSA.

Executivul nu precizează care sunt motivele pentru care Ionica Sfetcu a fost eliberată din funcția de vicepreședinte al ANSVSA.

Anunțul a fost făcut după ce în presă au apărut informații potrivit cărora, în anul 2015, Ionica Sfetcu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, pe 20 februarie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Zlotea, fost șef al ANSVSA, și a 15 inculpați, majoritatea directori și inspectori sanitar-veterinari, în legătură cu fapte de corupție în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Marian Zlotea a fost deferit justiției pentru luare de mită în formă continuată (28 acte materiale), instigare la luare de mită în formă continuată (15 acte materiale) și constituire de grup infracțional organizat.

În dosar, pentru fapte similare săvârșite în funcțiile deținute la acel moment, au fost trimiși în judecată: Doina Constanța Lupu, director coordonator la Direcția Sanitar — Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a municipiului București (DSVSAB), Mădălina Ioana Podosu, director coordonator la DSVSA a județului Ilfov, Marius Hofman, director coordonator adjunct la DSVSAB, Iulian Hofman, Vicenția-Andreea Hofman (fostă Iancu), Robert George Bejan, Bogdan Porumbel, Elena Drăghici, Gabriela Macarie, Maria Dulgheriu, Aurica Mitrana, Aida-Gabriela Păuna, Ionica Sfetcu, Ciprian Stanciu, toți inspectori DSVSAB, și Doinisie Căileanu, administrator al unor societăți comerciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...