Iordache: Solicitările din Piață noi le-am transpus în lege; dacă protestăm, hai să ne uităm și pe legi

Iordache: Solicitările din Piață noi le-am transpus în lege; dacă protestăm, hai să ne uităm și pe legi

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache (PSD) consideră că protestatarii care și-au manifestat nemulțumirea, duminică, față de proiectul de modificare a legilor Justiției fie au fost dezinformați, fie nu cunosc legile.

 "Din punctul meu de vedere, solicitările din Piață noi tocmai le-am transpus în lege. Ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile, pentru că cele două probleme invocate: cea cu numirea și revocarea procurorilor — noi am prevăzut ca președintele să fie cel care are ultima semnătură-, iar în ceea ce privește Inspecția Judiciară — noi am prevăzut să fie instituție independentă. Deci, repet, dacă protestăm, hai să ne uităm și pe legi", a precizat el luni, la Palatul Parlamentului.

Proteste față de proiectul de modificare a legilor Justiției, dar și față de politicienii din coaliția de guvernare au avut loc duminică în București și în țară. În Capitală, aproximativ 15.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, au mărșăluit pe traseul Piața Victoriei — Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii — Piața Constituției. Aproximativ 13.000 de persoane au protestat în Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași și Brașov.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?