Iosif Armaș rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Timișoara

Iosif Armaș rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Timișoara

Curtea de Apel Timișoara (CAT) a respins cererea omului de afaceri Iosif Armaș de a fi cercetat în stare de libertate, după ce Tribunalul Caraș-Severin a decis să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

'CAT respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Armaș Iosif, Costea Valentin, Mihu (fostă Borza) Monica Angela, Oprea Victoria, Adamescu Gavril și Răiescu Filip împotriva încheierii penale pronunțate de Tribunalul Caras-Severin în dosar. Menține încheierea atacată', arată soluția pronunțată în Camera de Consiliu a CAT, vineri. Decizia este definitivă.

Armaș este cercetat în dosarul în care este acuzat de delapidare și bancrută frauduloasă privind devalizarea complexului Băile Herculane, cu un prejudiciu estimat la 30 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că suspecții Armaș Iosif, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Hercules S.A. Băile Herculane, acționar și administrator special al S.C. Argirom Internațional S.A. București, care deținea peste 60 % din acțiunile S.C. Hercules, Răiescu Filip, director general al S.C. Hercules S.A., și Adamescu Gavril, director economic al aceleiași societăți, au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și alte persoane. Acest grup avea drept scop scoaterea activelor/bunurilor S.C. Hercules S.A. din patrimoniul societății și, totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active.

În același dosar sunt cercetați și doi dintre lichidatorii societății, dar și funcționari publici din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

De asemenea, în cauză este cercetat sub control judiciar și fostul manager al S.C. Hercules S.A., Ilie Iova, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. El a fost arestat preventiv în urmă cu o săptămână.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”