IPJ Constanţa a deschis dosar de cercetare în cazul decesului creatorului de modă Răzvan Ciobanu

IPJ Constanţa a deschis dosar de cercetare în cazul decesului creatorului de modă Răzvan Ciobanu

Poliţiştii constănţeni au deschis, luni, un dosar de cercetare penală privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa creatorul de modă Răzvan Ciobanu, după ce constatările preliminare au indicat că maşina acestuia ar fi rulat necontrolat peste 700 de metri iar acesta nu ar fi purtat centura, potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa.

Sursa citată menţionează că accidentul rutier s-a produs pe DJ 226, la intrare în localitatea Săcele, dinspre oraşul Năvodari.

"Cercetarea la faţa locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanţă de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuşti unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac", spun poliţiştii.

Răzvan Ciobanu, afirmă poliţiştii, "a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust".

"Urmele şi mijloacele de probă găsite la faţa locului, atât în interiorul, cât şi în exteriorul autoturismului, au relevat faptul că, în momentul producerii accidentului, şoferul se afla singur în autoturism", mai arată IPJ Constanţa.

În continuare, poliţiştii aşteaptă efectuarea necropsiei şi o expertiză tehnică auto. Necropsia va stabili dacă şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Expertiza tehnică auto va fi efectuată pentru a se stabili condiţiile tehnice în care s-a produs accidentul şi va oferi informaţii suplimentare privind dinamica accidentului.

Poliţiştii arată că nu iau în calcul varianta unei sinucideri, vehiculată pe reţele de socializare ori canale de informare media, date fiind detaliile drumului şi dinamica accidentului.

"De asemenea, precizăm faptul că, întrucât şoferul a fost găsit în exteriorul autoturismului, concluzia preliminară formulată a fost că acesta nu ar fi purtat centura de siguranţă", se mai arată în comunicatul IPJ Constanţa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă