IPJ Ilfov: 8 persoane reținute într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 milioane lei

Polițiștii ilfoveni au reținut opt persoane în urma perchezițiilor efectuate marți, în București și 11 județe, la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum și la sediile firmelor administrate de acestea, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 50.000.000 de lei.

"Polițiștii au identificat bunuri mobile și imobile aparținând persoanelor vizate, asupra cărora s-a dispus măsura sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului", informează IPJ Ilfov, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, o parte dintre membrii grupării au înființat mai multe societăți comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora au emis facturi fictive către alte 200 de unități economice, facilitându-le administratorilor acestora sustragerea de la plata TVA și a impozitului pe profit.

"În urma perchezițiilor, 34 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri. De asemenea, de la sediile societăților comerciale vizate polițiștii au ridicat documente financiar-contabile și alte înscrisuri în vederea probării activității infracționale a membrilor grupării", se arată în comunicat.

Totodată, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

Ancheta este coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În investigațiile efectuate, polițiștii au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!