Iran Air și Boeing au semnat un memorandum de înțelegere privind achiziționarea de avioane

Iran Air și Boeing au semnat un memorandum de înțelegere privind achiziționarea de avioane

Principala companie aeriană iraniană, Iran Air, a confirmat marți că a încheiat un memorandum de înțelegere cu constructorul aeronautic american Boeing privind achiziționarea "mai multor" avioane, informează AFP.

În luna februarie a acestui an, compania americană a primit aprobarea guvernului american de a analiza posibilitatea reluării vânzărilor spre Iran, în urma ridicării sancțiunilor impuse Teheranului.

"Cu condiția obținerii autorizațiilor necesare de către cele două părți, mai multe avioane Boeing 737 Next Generation, precum și Boeing 777 modele 300ER și 900 vor fi achiziționate de Iran Air", se arată într-un comunicat al companiei iraniene.

Separat, ministrul iranian al Transporturilor, Abbas Akhoundi, a declarat pentru postul public de televiziune că acordul dintre Iran Air și Boeing ar putea să se ridice la 25 de miliarde de dolari.

Anterior, șeful Organizației aeronautice civile din Iran, Ali Abedzadeh a declarat că Iran negociază cu Boeing achiziționarea a 100 de avioane pentru reînnoirea flotei sale învechite. Abedzadeh a precizat că din cele 250 de avioane care sunt în prezent în serviciu în Iran aproximativ 230 ar trebui înlocuite.

Pe lângă Boeing, Iranul a încheiat în luna ianuarie și un memorandum de înțelegere cu constructorul aeronautic european Airbus cu privire la achiziționare a 118 avioane, cu condiția obținerii autorizației Trezoreriei americane, deoarece peste 10% din componentele Airbus sunt de origine americană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa