Iran: Trei arestări în urma dejucării unui atentat împotriva generalului Soleimani, anunţă Gardienii Revoluţiei

Iran: Trei arestări în urma dejucării unui atentat împotriva generalului Soleimani, anunţă Gardienii Revoluţiei

Trei "terorişti susţinuţi de serviciile secrete israeliano-arabe" au fost arestaţi în timp ce pregăteau un atentat împotriva generalului iranian Qasem Soleimani, au anunţat joi Gardienii Revoluţiei din Iran, informează AFP.

Cei trei suspecţi "fuseseră trimişi în străinătate" şi "sume importante au fost cheltuite pentru a-i forma şi a-i pregăti", notează Sepahnews, site-ul oficial al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, lăsând să se înţeleagă că este vorba despre trei iranieni.

Şef al Forţei Qods, însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, generalul de divizie Qasem Soleimani este artizanul strategiei militare a Iranului în zona geografică apropiată.

Citându-l pe Hossein Taeb, şeful serviciilor de informaţii ale Gardienilor Revoluţiei, Sepahnews adaugă că cele trei persoane plănuiau să comită atentatul la viaţa generalului în Kerman (sud), în timpul ceremoniilor de Ashura, cea mai mare comemorare religioasă şiită, în septembrie.

Potrivit lui Taeb, aceste persoane au săpat un tunel sub locul de cult şiit care îi aparţine tatălui generalului şi l-au minat cu ajutorul a "350-500 de kilograme de produse explozive", notează Sepahnews, adăugând că suspecţii au fost reperaţi şi erau urmăriţi de multă vreme de către serviciile de informaţii ale Gardienilor.

Generalul Soleimani este simbolul sprijinului adus de Teheran autorităţilor de la Damasc şi Bagdad în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI). Iranul susţine de asemenea regimul lui Bashar al-Assad împotriva insurgenţilor din Siria.

Televiziunea iraniană a difuzat marţi ceea ce a fost prezentat drept primul interviu al generalului, în care acesta povesteşte că a fost prezent în Liban pentru a ajuta Hezbollahul în timpul războiului dintre Israel şi mişcarea şiită libaneză din vara lui 2016.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…