Iranul a construit o a treia uzină subterană pentru a produce rachete balistice (Fars)

Iranul a construit o a treia uzină subterană pentru a produce rachete balistice (Fars)

Iranul a construit o a treia unitate subterană de producție a rachetelor balistice și va continua programul de dezvoltare în acest domeniu, a anunțat joi agenția iraniană Farsi, citată de Reuters, acest anunț fiind susceptibil de a alimenta tensiunile cu vecinii arabi ai Iranului și cu Washingtonul.

"Gardienii Revoluției au construit o a treia uzină subterană în cursul ultimilor ani. Vom continua să dezvoltăm în mod energic capacitățile noastre balistice", a declarat Amirali Hajizadeh, șeful diviziei aerospațiale a acestui corp militar de elită.

De la preluarea funcției în luna ianuarie, președintele american Donald Trump a impus noi sancțiuni Iranului că răspuns la recentele lansări de rachete ale Teheranului.

Vecinii sunniți din Golf ai Iranului, precum și Israelul, inamicul declarat al Teheranului, și-au exprimat preocuparea față de programul de rachete balistice al Iranului, considerându-l drept o amenințare pentru securitatea regională.

În replică la noile sancțiuni americane, Iranul a adăugat nouă cetățeni și companii din SUA pe propria sa listă cu sancțiuni, compusă din 15 companii americane, pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului și cooperare cu Israelul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 Așa o fi?

4 O dare în gât profi...

5 E încercuită / Cum sunt poziţionate efectivele ruseşti la granița Ucrainei