Isar, soțul SALTELISTEI, AUDIAT la DNA într-un dosar de CORUPȚIE!

Isar, soțul SALTELISTEI, AUDIAT la DNA într-un dosar de CORUPȚIE!

Lucian Isar, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri în primul cabinet condus de Victor Ponta, s-a prezentat miercuri dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Isar, care este şi actualul soţ al Alinei Gorhgiu, co-preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul instituţiei. Bancherul a fost chemat la audieri în calitate de martor într-un dosar de corupţie.

Lucian Isar a ocupat, începând cu 2006, funcţiile de vicepreşedinte şi Head of Trading Unit la Citibank, iar apoi pe cele de director executiv al Departamentului de Pieţe Globale al Bancpost, precum şi de membru al Comitetului Executiv al aceleaşi bănci, iar, mai apoi, vicepreşedinte până în noiembrie 2008.

În mai 2012, a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat pentru mediul de afaceri, în cadrul Ministerului Economiei. A rezistat în fotoliul ministerial numai patru luni. A renunţat la funcţie după un conflict cu Ponta.

În prezent, este consilier la Banca Feroviară. 

Cine este soţul Alinei Gorghiu. Studiile lui Isar

După o licenţă în Finanţe şi Bănci la Academia de Ştiinţe Economice, obţinută în 1999, a urmat între 1999 şi 2004 cursuri în Politică Monetară la Şcoală Doctorală de Finanţe şi Bănci ASE. Între 1997 şi 2002 a obţinut o diplomă în Matematică aplicată, în cadrul Universităţii Bucureşti, iar între 2004 şi 2007 a făcut un master de Matematică Finanţelor, organizat de St. Catherine College al Universităţii Oxford. Din 2004 a urmat un program de doctorat în Managementul Riscului la ASE, iar din 2007 până în 2009 a participat la un program de MBA al The University of Chicago Graduate School of Business. În anul 2010 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare de la Bucureşti şi Academiei Naţionale de Informaţii 'Mihai Viteazu' din Bucureşti.

Dacă Alina Gorghiu este la prima căsnicie, Lucian Isar a mai fost căsătorit cu Krisztina Kormoczi, o româncă de origine maghiară, care locuieşte la Londra.







Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…