ISIS publică un afiș amenințător în care o dronă e trimisă spre Turnul Eiffel

ISIS publică un afiș amenințător în care o dronă e trimisă spre Turnul Eiffel

Gruparea teroristă ISIS a amenințat cu atacuri asupra Jocurilor Olimpice ce se vor desfășura luna viitoare la Paris sub forma unei imagini de progagandă în care cineva operează o dronă pentru a ataca Turnul Eiffel, relatează The Sun.

Posterul, promovat de canalele de socializare legate de ISIS, avea textul: „Olimpiadele lupilor singuratici au început cu Voia lui Allah”.

Amenințarea înfricoșătoare indică la un anumit nivel faptul că ar putea exista tentative de a efectua atacuri teroriste în stilul lupului singuratic la Paris, în contextul desfășurării Jocurilor Olimpice.

Franța este deja în alertă maximă pe fondul unei serii de amenințări făcute de ținutele teroriste islamice.

În urmă cu doar câteva zile, polițiștii francezi anti-terorism au dejucat un complot în vederea unui atac „de inspirație islamistă”, care era planificat în timpul Jocurilor Olimpice.

Agenția de informații internă a țării l-a arestat pe Rokhman B., în vârstă de 18 ani, care este suspectat că a organizat un atac la un meci de fotbal din Lyon .

Se relatează că imigrantul cecen ar fi intenționat să perturbe jocurile planificate în Saint-Étienne, un oraș din estul țării, și să „moară ca un martir” ucigând spectatori sau ofițeri de poliție.

Ministerul francez de Interne a declarat că acesta a fost reținut pentru „pregătirea activă a unui atac împotriva stadionului Geoffroy Guichard [din Saint-Etienne] în timpul meciurilor de fotbal care vor avea loc acolo”.

O sursă de anchetă a declarat: „Primul său atac a fost dejucat.

„În prezent este în arest și este conectat cu grupuri islamiste”.

Adolescentul nu era cunoscut de poliție și se mutase în Franța cu familia din Rusia abia anul trecut.

Se crede că el a efectuat deja recunoașteri pe stadioane, iar poliția a găsit videoclipuri și imagini n sprijinul ISIS. pe telefonul și laptopul său.

În cursul unei percheziții, polițiștii antitero au găsit pe un computer o fotografie a stadionului Saint-Étienne, precum și videoclipuri.

Șase meciuri de fotbal din turneele masculine și feminine vor avea loc pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne între 24 și 31 iulie, în cadrul Jocurilor Olimpice.

Cordon de securitate

Șeful Jocurilor Olimpice de la Paris a promis un cordon de protecție la ceremonia de deschidere pe fondul temerilor că ar putea fi deplasat din cauza amenințărilor teroriste.

Tony Estanguet a insistat că „securitatea este prioritatea” pentru a asigura siguranța a 15 milioane de fani și a peste 10.000 de sportivi.

Dar ceremonia din 26 iulie de-a lungul râului Sena – prima care nu are loc pe un stadion – a fost deja redusă de la 600.000 de spectatori la 300.000.

Cei 10.500 de sportivi din 203 națiuni vor urca în bărci pe Sena, sub privirea a un miliard de oameni la nivel global.

Vor fi de serviciu 30.000 de polițiști, 15.000 de soldați și 22.000 de jandarmi

Planurile alternative includ trecerea ceremoniei pe Stade de France sau Place du Trocadero, peste râu de Turnul Eiffel.

Acestea au loc în condițiile în care amenințarea teroristă în Europa este la cote maxime.

Sâmbătă, polițiștii germani au arestat un presupus terorist al ISIS în timp ce acesta încerca să se infiltreze la campionatul de fotbal Euro 2024.

Anchetatorii antitero l-au prins pe Soufian T, în vârstă de 23 de ani, despre care se spune că a solicitat un permis ca agent de securitate pentru „evenimente secundare” în afara stadionului de fotbal.

Polițiștii de la departamentul de poliție din Köln, împreună cu anchetatorii Serviciului de Securitate de Stat Bonn și ai poliției federale, l-au arestat pe cetățeanul germano-marocan-polonez împreună cu mama și sora sa pe aeroportul Köln-Bonn.

Au fost confiscate mai multe telefoane mobile și 2.500 de euro.

Amenințarea terorismului la adresa securității Europei este „acută”, avertizează agenția de aplicare a legii a UE. Europol a avertizat că principala preocupare a țărilor UE este „terorismul jihadist” și luptătorii teroriști străini care călătoresc din zonele de conflict. Unii se tem că gruparea teroristă ISIS ar putea căuta să profite de conflictul din Orientul Mijlociu pentru a lansa noi atacuri în toată Europa.

Zece atacuri jihadiste au fost dejucate de polițiști în Europa doar în ultimele 12 luni, potrivit agenției de informații olandeze AIVD. Agenția a susținut că atacurile planificate interceptate au inclus atacuri prin înjunghiere la evenimente majore și atacuri asupra unor grupuri și locuri specifice. În același timp, agenția de spionaj a Israelului a susținut că presupuse celule teroriste iraniene complotează la atacuri pe tot continentul înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...