Israel: Netanyahu, inculpat pentru 'corupţie', îşi retrage cererea de imunitate din parlament

Israel: Netanyahu, inculpat pentru 'corupţie', îşi retrage cererea de imunitate din parlament

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că şi-a retras cererea de imunitate din parlament, cu o oră înainte de începerea unei sesiuni parlamentare în legătură cu această cerere, informează France Presse.

"L-am informat pe preşedintele parlamentului că îmi retrag cererea de imunitate. Ulterior, mă voi ocupa de acuzaţiile ridicole (...) formulate împotriva mea", a declarat într-un comunicat prim-ministrul, care a fost acuzat de corupţie în trei cazuri.

"Dar deocamdată nu îi voi lăsa pe adversarii mei politici să se folosească de acest lucru pentru a deranja procesul istoric pe care îl conduc", a adăugat Netanyahu, aflat în prezent la Washington, unde urmează să fie dezvăluit astăzi (la 17.00 GMT) "planul de pace" american pentru Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul israelian consideră că acest proiect este "istoric", deşi palestinienii l-au respins deja categoric.

Benjamin Netanyahu a fost acuzat în noiembrie 2019 de corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei cazuri. La începutul lunii ianuarie, el a cerut parlamentului (Knesset) să-i acorde imunitate până la sfârşitul viitoarelor alegeri legislative din 2 martie, mizând pe victoria sa pentru a se proteja de justiţie.

Dar în prezent, el nu dispune de o majoritate de susţinători în Knesset, iar partidele de opoziţie au convins majoritatea parlamentarilor să examineze cererea sa de imunitate înainte de alegeri.

Deputaţii urmau să se întâlnească marţi pentru a decide crearea unei comisii însărcinate cu examinarea cererii sale.

Prim-ministrul îşi declară nevinovăţia şi susţine că este victima unei "vânători de vrăjitoare" conduse de serviciile ministerului public şi mass-media.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?