Israel: Poliția examinează o înregistrare audio care îl implică pe premierul Benjamin Netanyahu (TV)

Israel: Poliția examinează o înregistrare audio care îl implică pe premierul Benjamin Netanyahu (TV)

Poliția israeliană, care anchetează asupra unei posibile implicări a premierului Benjamin Netanyahu în afaceri de corupție, examinează înregistrarea unei conversații cu un patron de presă despre o eventuală prezentare mai favorabilă a cazului prim-ministrului, potrivit unor informații difuzate duminică, scrie AFP.

Conform postului de televiziune privat Channel 2, poliția este în posesia înregistrării unei discuții între Benjamin Netanyahu și Arnon Moses, proprietarul cotidianului Yediot Aharonot și al site-ului de informații Ynet.

În mod obișnuit, acest jurnal oferă o acoperire ostilă lui Benjamin Netanyahu.

Același canal israelian de televiziune a afirmat că ei au discutat despre "un acord care ar ajuta Yediot Aharonot, în schimbul unei acoperiri favorabile" premierului.

Potrivit Channel 2, conversația dintre Benjamin Netanyahu și editor s-a referit la posibilitatea de a reduce tirajul sau a închide suplimentul săptămânal al publicației HaYom, pentru a da o lovitură rivalilor familiei Moses.

În schimb, a mai informat sursa, Yediot Aharonot și-ar reduce tonul tradițional ostil lui Benjamin Netanyahu. Canalul de televiziune nu a precizat când a avut loc această conversație și dacă s-a încheiat vreun acord.

De la lansarea sa în 2007, tirajul cotidianului gratuit pro-Netanyahu Israel HaYom îl depășește pe cel al lui Yediot Aharonot. Publicația aparține omului de afaceri american de origine evreiască Sheldon Adelson, susținător de multă vreme al lui Benjamin Netanyahu.

Premierul a fost interogat joi de anchetatori timp de cinci ore, pentru a doua oară într-o săptămână, în cadrul unei anchete asupra unor cadouri pe care se bănuiește că le-a primit ilegal din partea unor oameni de afaceri.

Anterior, Channel 2 a informat că Benjamin Netanyahu a primit timp de șapte sau opt ani cutii de țigări de lux din partea lui Arnon Milchan, om de afaceri israelian, producător la Hollywood și prieten al premierului. Valoarea totală a acestor țigări s-ar ridica la zeci de mii de dolari, potrivit Channel 2.

Postul de televiziune a mai afirmat că poliția suspectează, de asemenea, că Arnon Milchan i-ar fi dăruit șampanie evaluată la peste 100 de dolari sticla soției lui Benjamin Netanyahu, Sara.

Unul dintre avocații premierului israelian a afirmat vineri că aceste bănuieli sunt "lipsite de orice substanță", reamintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”