Israel: Sara Netanyahu, în faţa justiţiei pentru fraudă

Israel: Sara Netanyahu, în faţa justiţiei pentru fraudă

Procesul soţiei premierului israelian Benjamin Netanyahu a început duminică în faţa unui tribunal israelian, unde Sara Netanyahu este acuzată că a fraudat aproape 100.000 de dolari din fonduri publice, comandând meniuri pregătite la restaurant, deşi reşedinţa oficială dispunea de un bucătar, relatează dpa şi AFP.

Sara Netanyahu a asistat duminică la prima audiere în tribunalul de primă instanţă de la Ierusalim, care urmează să decidă dacă acest caz va fi judecat de trei magistraţi, în loc de unul singur, dată fiind 'sensibilitatea publică' a dosarului.

Procesul, care fusese amânat deja în iulie şi se aşteaptă să dureze mai multe luni, a primit rapid o nouă amânare, pentru 13 noiembrie, încă din debutul şedinţei.

Sara Netanyahu este acuzată că ar fi declarat în mod fals că reşedinţa prim-ministrului nu avea un bucătar cu normă întreagă şi că s-a folosit de acest neadevăr pentru a cheltui peste 350.000 de şekeli (96.000 de dolari) din fonduri publice pentru meniuri pregătite la restaurante, între lunile septembrie 2010 şi martie 2013.

Ezra Saidoff, fost director general adjunct la biroul premierului, este inculpat pentru acuzaţii similare.

În Israel, legea interzice ca reşedinţa premierului să recurgă la catering dacă există un bucătar angajat.

Procesul este cea mai recentă etapă din seria de cazuri de corupţie prezumtivă care vizează cuplul Netanyahu şi pe care cei doi o consideră o tentativă 'absurdă' de a-i discredita.

Stilul de viaţă al Sarei Netanyahu constituie de multă vreme un subiect în presa israeliană, care a relatat despre acuzaţii de abuz faţă de personalul reşedinţei şi chiar faţă de premier.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”