Israel: Un proiect de lege urmărește să complice o eventuală împărțire a Ierusalimului

Israel: Un proiect de lege urmărește să complice o eventuală împărțire a Ierusalimului

Miniștri israelieni și-au dat duminică acceptul preliminar pentru un proiect de lege care vizează să complice trecerea sub suveranitate palestiniană a anumitor zone din Ierusalim în cadrul unui viitor acord de pace, informează AFP.

Proiectul de lege, o inițiativă a unei deputate a partidului naționalist religios Vatra evreiască, prevede că orice cedare a unei părți din ceea ce Israelul consideră ca făcând parte din municipalitatea Ierusalimului va avea nevoie de un vot majoritar de două treimi al deputaților din Knesset, parlamentul israelian.

Miniștrii membri ai comisiei ministeriale de elaborare a legilor au aprobat proiectul de lege, etapă preliminară unei serii de dezbateri și voturi în parlament.

"Proiectul de lege privind Ierusalimul unificat la a cărei origine ne aflăm tocmai a fost aprobat în unanimitate", a scris Naftali Bennett, șeful Vatrei evreiești, pe pagina sa de Facebook.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est și Cisiordania la încheierea războiului din 1967. Apoi, a anexat Ierusalimul de Est, o anexare care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internațională, notează AFP, care adaugă că statul israelian consideră Ierusalimul în totalitatea sa drept capitala sa unificată, în timp ce palestinienii doresc să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care aspiră.

Chestiunea Ierusalimului este una dintre problemele cele mai spinoase ale conflictului israeliano-palestinian.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

4 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka

5 „Va afecta serios ofensiva ucraineană”