Israelul va înarma o parte a populației civile pentru a apăra orașele

Israelul va înarma o parte a populației civile pentru a apăra orașele

Poliția din Israel a anunțat că va începe înarmarea civililor pentru a accelera răspunsul în cazul unui atac sau a unei situații de criză în orașele țării, în cea de a zecea zi a războiului din Israel și organizația islamistă Hams, notează AFP, scrie Agerpres.

Steag Israel FOTO: Arhivă

Șeful poliției israeliene Kobi Shabtai și ministrul Securității Naționale Itamar Ben Gvir „au decis să extindă unităţile de intervenţie de urgenţă care operează sub auspiciile poliţiei în toate oraşele", potrivit unui comunicat de presă comun.

Cele „347 de unităţi noi" vor fi formate din „13.200 de civili voluntari în rândurile poliţiei, care vor fi înrolaţi şi vor primi puşti şi echipamente de protecţie", potrivit comunicatului.

Localitățile aflate la granițele Israelului au de mulți ani astfel de unități, formate din veterani de armată care primesc arme și sunt antrenate să acționeze în caz de atacuri sau situații de urgență în coordonare cu armata sau poliția.

Israel este în stare de război de când Hamas a lansat un atac fără precedent pe data de 7 octombrie împotriva orașelor israeliene din apropierea graniței cu Fâșia Gaza, controlată de mișcarea Hamas. Atacul și confruntările următoare au produs peste 1.400 de morți în Israel, marea majoritate civili.

Autoritățile israeliene au promis că vor distruge hamas și au răspuns printr-o campanie intensivă de bombardamente asupra Fâșiei Gaza, care a ucis aproximativ 2.750 de persoane, potrivit autorităților.

După atac, poliția israeliană a achiziționat peste 6.000 de puști pentru 566 de noi unități de intervenție civilă pe care le-a creat, se arată în comunicat, în orașe „oraşele de graniţă, oraşele mari şi oraşele mixte (arabe şi evrei)".

Pe lângă noile forțe, ministrul Ben Gvir lucrează la relaxarea condițiilor necesare pentru obținerea permiselor de port armă, astfel încât persoanele cu pregătire militară de bază, care locuiesc sau lucrează în zone de conflict, să poată purta armă.

Sesiunea parlamentară organizată duminică a aprobat noile dispoziții, a dezvăluit că, din 7 octombrie, aproximativ 41.000 de israelieni au solicitat premise pentru arme de foc, comparative cu 38.000 în fiecare an.

Masacrul din sudul (Israelului) arată cât de importante sunt unităţile de urgenţă: au salvat comunităţi întregi", a spus Ben Gvir în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB