Italia: Beppe Grillo își exprimă sprijinul față de Donald Trump și Vladimir Putin

Beppe Grillo, fondatorul Mișcării Cinci Stele (M5S), care se opune euro și care a devenit una dintre principalele forțe politice din Italia, și-a exprimat sprijinul față de Donald Trump și Vladimir Putin, relatează duminică AFP.

Într-un interviu pentru cotidianul francez Journal du Dimanche, Grillo s-a declarat ''destul de optimist'' în legătură cu noul președinte american, care, în opinia sa, ''pare moderat''.

Trump ''le-a spus ce trebuia chinezilor privind protecționismul (...). Marile întreprinderi nu vor mai merge în Mexic, ci vor rămâne în SUA (...). El relansează întreprinderile mici și mijlocii și va retrage armata americană desfășurată în cele patru colțuri ale lumii. Sunt de acord cu toate acestea'', a declarat Grillo.

''Și dacă Donald Trump vrea să iasă din NATO, s-o facă !'', a exclamat Grillo, adăugând: ''Dacă Trump dorește să se apropie de Putin, să repună lucrurile în ordine, nu poate decât să aibă acordul nostru''.

''Politica internațională are nevoie de oameni de stat puternici ca ei (...) Putin este cel care spune lucrurile cele mai rezonabile privind politica externă'', a mai spus Grillo, care s-a declarat în favoarea ridicării sancțiunilor impuse Moscovei ca urmare a anexării în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?