Italia: cutremur cu magnitudinea 5 în sudul ţării

Italia: cutremur cu magnitudinea 5 în sudul ţării

Risc Seismic

Potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), contactat de AFP, magnitudinea seismului, care s-a produs către ora 10.24 GMT (13.24, ora României), a fost de "aproximativ 5, iar epicentrul s-a situat la o adâncime de aproximativ 66 de kilometri".

Potrivit autorităţilor locale - Protecţia Civilă, pompierii şi Carabinierii - citate de presă, cutremurul nu a provocat victime şi nici pagube materiale, conform primelor informaţii disponibile, dar a provocat panică în anumite şcoli, elevii ieşind în stradă.

Epicentrul s-a situat în mare, în apropiere de localitatea Crotone, în sudul extrem al peninsulei. Cutremurul a fost resimţit în toată Italia sudică, precizează INGV pe site.
Seismul are loc cu o zi înaintea marcării a cinci ani de la cutremurul de la L'Aquila, soldat cu 309 morţi.

Oraşul medieval L'Aquila (centru) şi satele vecine au fost afectate, pe 6 aprilie 2009, de un cutremur cu magnitudinea 6,3, soldat cu 309 morţi şi care a provocat surparea a numeroase imobile.Body

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”