Italia: Premierul Conte, audiat de un magistrat din Bergamo cu privire la gestionarea epidemiei

Italia: Premierul Conte, audiat de un magistrat din Bergamo cu privire la gestionarea epidemiei

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a fost audiat vineri, timp de aproape 3 ore, de un magistrat din Bergamo cu privire la modul în care a fost gestionată epidemia de COVID-19, a comunicat serviciul său de presă agenţiei France Presse.

Conte a fost audiat de magistratul Maria Cristina Rota, procuror adjunct al parchetului din Bergamo, la sediul guvernului din Roma, în cadrul unei anchete ce priveşte întârzierea cu care a fost declarată 'zonă roşie' în două localităţi din provincia Bergamo, Nembro şi Alzano Lombardo, în timp ce epidemia era în plină extindere.

Magistratul şi echipa sa, sosiţi la palatul guvernamental în prima parte a dimineţii, în faţa camerelor de televiziune, urmau să-i mai audieze pe ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, şi pe cel de interne, Luciana Lamorgese.

Parchetul din Bergamo, oraş martir din Lombardia şi epicentrul epidemiei care a făcut peste 34.000 de morţi în Italia, desfăşoară mai multe anchete distincte în legătură cu această tragedie.

Cea mai mediatizată în ultimele zile este cea referitoare la întârzierea cu care a fost declarată 'zonă roşie' în localităţile Nembro şi Alzano Lombardo, afectate în mod deosebit de epidemie.

Guvernul central şi liderii din Lombardia îşi atribuie reciproc responsabilitatea acestei întârzieri, care a avut un impact dramatic asupra saturării sistemului sanitar, creşterii mortalităţii şi extinderii epidemiei în această regiune.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică