Italia/migranţi: Justiţia confirmă eliberarea Carolei Rackete

Italia/migranţi: Justiţia confirmă eliberarea Carolei Rackete

Curtea de casaţie italiană a confirmat vineri validitatea eliberării în iulie a Carolei Rackete, căpitanul german al navei umanitare Sea-Watch 3 care a acostat cu forţa în insula Lampedusa pentru a debarca 40 de migranţi salvaţi pe mare, transmite AFP.

Respingând recursul pe care Parchetul l-a formulat după eliberarea Carolei Rackete, Curtea a luat o decizie ''coerentă din punct de vedere instituţional şi juridic'', a declarat avocatul Alessandro Gamberini.

Curtea trebuie să publice în termen de 30 de zile motivaţia deciziei sale.

''Curtea supremă italiană a confirmat astăzi că nu ar fi trebuit să fiu arestată în iunie pentru că am salvat vieţi. Este un verdict important pentru toate persoanele care fac salvări pe mare. Nimeni nu ar trebuie să fie urmărit în justiţie pentru că a ajutat persoane în nevoie'', a reacţionat Carola Rackete pe Twitter .

În schimb, liderul partidului Liga, Matteo Sallvini, ministru de interne la data producerii faptelor, a calificat drept o ''ruşine'' această decizie a Curţii de casaţie.

Autorităţile italiene au sechestrat vasul Sea-Watch 3 după un incident pe insula Lampedusa, în care căpitanul navei, Carola Rackete, a forţat intrarea în port pentru a debarca 40 de migranţi ce fuseseră salvaţi.

La sosirea în portul Lampedusa, Carola Rackete a fost plasată în arest la domiciliu, dar a fost eliberată după câteva zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina