Italienii trăiesc cu teama replicilor seismice; sinistrații în urma cutremurului de duminică așteaptă să fie mutați

Italienii trăiesc cu teama replicilor seismice; sinistrații în urma cutremurului de duminică așteaptă să fie mutați

Mii de persoane sinistrate în urma seismului cu magnitudinea de 6,5 grade produs duminică în centrul Italiei se află în continuare în adăposturi improvizate așteptând să fie mutate, în timp ce operațiunile de îndepărtare a dărâmăturilor se desfășoară neîntrerupt în localitățile afectate, consemnează marți agenția EFE.

În acest timp continuă și replicile seismice, numărul lor depășind până la ora actuală cifra de 1.100. Potrivit Protecției Civile italiene, peste 15.000 de persoane s-au adăpostit în tabere și centre amplasate în zone considerate sigure. Dar se estimează că numărul total al celor care și-au abandonat locuințele în regiunile Umbria și Marche, cele mai grav afectate, este circa 100.000.

Principala problemă în prezent este starea permanentă de teamă a populației din cauza replicilor seismice care nu se mai termină, declară agenției EFE purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii italiene, Tommaso Della Longa.

În zilele anterioare seismului din 30 octombrie , cel mai mare înregistrat în Italia în ultimii 36 de ani, centrul Italiei a fost afectat de alte seisme cu o magnitudine mai redusă, dar și acestea au provocat pagube materiale, mai ales în localitățile Norcia, Cascia, Ussita, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Camerino și Visso. Noi pagube s-au înregistrat și în orașe precum Amatrice, Arquata del Tronto sau Accumoli, care au fost deja sever afectate de cutremurul din 24 august, în urma căruia 297 de persoane și-au pierdut viața. Deși mai puternic decât cel din august, seismul de duminică nu s-a soldat cu morți, însă există circa 20 de răniți.

Pe lângă pagubele provocate clădirilor, în unele zone și infrastructura rutieră a fost afectată. Între timp, continuă și operațiunile de înlăturare a dărâmăturilor, dar cei angrenați în această activitate sunt supuși unui mare risc, întrucât în eventualitatea unor replici seismice mai puternice există riscul prăbușirii clădirilor deja șubrezite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”