Iulia-Raluca Matei - numită ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană

Iulia-Raluca Matei - numită ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind acreditarea Iuliei-Raluca Matei în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit MAE, Iulia-Raluca Matei este diplomat de carieră din anul 2003 şi a parcurs toate etapele profesionale până la gradul diplomatic de ambasador, pe care îl deţine în prezent. Cariera sa diplomatică a fost asociată în mod constant de relaţiile cu Uniunea Europeană şi statutul României de stat membru al Uniunii Europene.

A fost numită în 8 noiembrie 2019 în funcţia de secretar de stat, a deţinut, începând cu aprilie 2013, funcţia de director general adjunct şi ulterior, din 2016, director general al Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În această calitate, a fost responsabilă cu gestionarea ansamblului problematicii UE. Ea a coordonat activitatea Departamentului Uniunea Europeană pe durata pregătirii şi exercitării primei Preşedinţii a României la Consiliul UE, desfăşurate în intervalul 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

După aderarea României la Uniunea Europeană, începând cu aprilie 2007 şi până în iulie 2012, aceasta şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană de la Bruxelles, iar în perioada 2003-2007 a făcut parte din echipa Departamentului Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Iulia-Raluca Matei a absolvit, în anul 2001, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, secţia franceză, din cadrul Universităţii Bucureşti şi ulterior a obţinut o diplomă de master în instituţii şi politici UE, la Institutul de Studii Europene din cadrul Universităţii Libere din Bruxelles. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”