Iulian Fentzel, cel mai cunoscut violator în serie din România, a dat în judecată conducerea penitenciarului, nemulțumit de condițiile de detenție

Iulian Fentzel, cel mai cunoscut violator în serie din România, a dat în judecată conducerea penitenciarului, nemulțumit de condițiile de detenție

Iulian Fentzel, cel mai cunoscut violator în serie din România, i-a atacat în instanță pe reprezentanții Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat, după ce aceștia au refuzat să-i facă pe plac deținutului cu cel puțin cinci violuri la activ. Temutul prădător sexual dorește un regim de executare mai blând, din cauza condițiilor grele din închisorile românești, relatează Gândul .

Iulian Fentzel a devenit cel mai cunoscut violator în serie din România după ce și-a petrecut jumătate din viață în închisoare ca urmare a unor infracțiuni sexuale. Acesta a făcut cunoștință cu pușcăria încă de foarte tânăr, însă la acea vreme a fost închis pentru furturi și tâlhării.

În 2004, însă, acesta a primit prima condamnare pentru viol. De atunci, după fiecare liberare, Fentzel recidiva.

Surse din rîndul celor care l-au anchetat, au explicat, pentru Gândul , că bărbatul încerca de fiecare dată să ducă o viață normală, însă, pe fondul consumului de alcool, comitea o nouă faptă. Conform surselor citate, individul se orienta, de obicei, către victime mature, trecute de prima tinerețe. Un exemplu în acest sens este mama unui procuror DIICOT, pe care acesta a violat-o într-un parc din Buzău.

După executarea pedepsei, Fentzel a reușit, preț de mai multe luni, să stea departe de necazuri și chiar reușise să-și găsească o parteneră de viață. În februarie 2019, acesta a recidivat din nou. Și nu oricum, în sensul că bărbatul a reușit să violeze două femei în aceeași seară.

A violat două femei în aceeași zi

De fapt, potrivit achetatorilor care l-au prins, la momentul respectiv o femeie a venit la Secția 5 Poliție, din sectorul 1 și a anunțat că, nu cu mult timp înainte, a fost victima unui viol. Polițiștii au pornit imediat să-l caute și l-au găsit, în zona unui șantier, în timp ce tocmai viola, deja, o a doua victimă.

Condamnat din nou, de această dată la 18 ani de detenție, Fentzel a încercat, recent, să obțină o întrerupere de pedeapsă pe caz de boală, după ce a invocat faptul că suferă de o boală incurabilă.

În cele din urmă, condamnatul a renunțat la solicitare, mai ales că, în astfel de situații, conform unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), medicii INML țin cont și de cazierele solicitanților.

Totuși, Iulian Fentzel a continuat să facă solicitări și a cerut judecătorului delegat la Penitenciarul Rahova să-i schibe regimul de detenție într-unul mai ușor.

Conform portalului instanțelor de judecată, magistrați au respins, ca neîntemeiată contestația formulată de Fentzel împotriva deciziei judecătorului de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Rahova. Motivul a fost acela că deținutul a solicitat prea devreme schimbarea regimului de executare.

În temeiul art.40 alin.2 din Legea nr.254/2013, constată existenţa unui termen legal de reanalizare a regimului de executare, respectiv de la executarea unei cincimi din durata pedepsei închisorii. În temeiul art.275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petentul la plata sumei de 170 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul avocatului din oficiu – în cuantum de 313 lei – se suportă din fondul special al M.J. Definitivă”, a hotărât instanța.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…