Ivan: În 2004, Adrian Năstase s-a grăbit să intrăm în UE fără a avea un proiect european concret

Ivan: În 2004, Adrian Năstase s-a grăbit să intrăm în UE fără a avea un proiect european concret

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat vineri că Adrian Năstase, când era prim-ministru în 2004, s-a grăbit să intrăm în Uniunea Europeană fără a avea un proiect european, pentru că erau alegeri prezidenţiale.

"Fiecare, în ţară, ca să îşi ia voturile, va dezbate problemele naţionale. La noi, problema fondurilor europene şi cum atragem fondurile europene şi cum facem priorităţile, că noi facem priorităţile, noi stabilim pe ce dăm banii. Uniunea Europeană se uită să vadă dacă ne încadrăm în linia europeană, dar noi stabilim. Încă din 2004, când Adrian Năstase s-a grăbit să intrăm în UE, să închidem toate capitolele de negociere, că avea alegeri prezidenţiale şi trebuia să pună asta pe masă. Ne-am grăbit, trebuie să o recunoaştem, am făcut-o pe fugă, am făcut-o ca să bifăm mai degrabă, nu am avut atunci un proiect european concret, adică sentimentul meu este că am vrut să stăm la masa celor 27, dar doar atât. Nu am spus de ce să stăm la masa celor 27", a spus Ivan la dezbaterea "Alegerile europarlamentare 2019: Europa, încotro?", organizată de Euroactiv România.

El a menţionat că, la momentul acela, România nu a spus concret care îi sunt priorităţile şi de ce este mai bine pentru noi în Uniunea Europenă.

"În general, ne e mai bine acolo, dar în medie, ca în bancul ăla, în medie ţi-e bine, dar concret, care sunt priorităţile României, pentru că în funcţie de priorităţile respective gândeşti şi priorităţile pentru fondurile de absorbţie. Cred că un astfel de proiect ar trebui dezbătut înainte de alegerile pentru Parlamentul European şi aici să se implice toate partidele, societatea civilă", a adăugat Ivan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…