Ivan: În 2004, Adrian Năstase s-a grăbit să intrăm în UE fără a avea un proiect european concret

Ivan: În 2004, Adrian Năstase s-a grăbit să intrăm în UE fără a avea un proiect european concret

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat vineri că Adrian Năstase, când era prim-ministru în 2004, s-a grăbit să intrăm în Uniunea Europeană fără a avea un proiect european, pentru că erau alegeri prezidenţiale.

"Fiecare, în ţară, ca să îşi ia voturile, va dezbate problemele naţionale. La noi, problema fondurilor europene şi cum atragem fondurile europene şi cum facem priorităţile, că noi facem priorităţile, noi stabilim pe ce dăm banii. Uniunea Europeană se uită să vadă dacă ne încadrăm în linia europeană, dar noi stabilim. Încă din 2004, când Adrian Năstase s-a grăbit să intrăm în UE, să închidem toate capitolele de negociere, că avea alegeri prezidenţiale şi trebuia să pună asta pe masă. Ne-am grăbit, trebuie să o recunoaştem, am făcut-o pe fugă, am făcut-o ca să bifăm mai degrabă, nu am avut atunci un proiect european concret, adică sentimentul meu este că am vrut să stăm la masa celor 27, dar doar atât. Nu am spus de ce să stăm la masa celor 27", a spus Ivan la dezbaterea "Alegerile europarlamentare 2019: Europa, încotro?", organizată de Euroactiv România.

El a menţionat că, la momentul acela, România nu a spus concret care îi sunt priorităţile şi de ce este mai bine pentru noi în Uniunea Europenă.

"În general, ne e mai bine acolo, dar în medie, ca în bancul ăla, în medie ţi-e bine, dar concret, care sunt priorităţile României, pentru că în funcţie de priorităţile respective gândeşti şi priorităţile pentru fondurile de absorbţie. Cred că un astfel de proiect ar trebui dezbătut înainte de alegerile pentru Parlamentul European şi aici să se implice toate partidele, societatea civilă", a adăugat Ivan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD