IZMANĂ e CĂCAT pe el! Încearcă BLOCAREA anchetei! Circoteca e totală: Dragnea amenință Antena3 cu DNA!

IZMANĂ e CĂCAT pe el! Încearcă BLOCAREA anchetei! Circoteca e totală: Dragnea amenință Antena3 cu DNA!

Generalul-izmană e căcat pe el de frică! Și a declanșat o adevărată circotecă în Senat. Asta după ce, săptămâna trecută făcea pe viteazul cerând, la sanchi, printr-o scrisoare, să-i fie ridicată imunitatea! O fi realizat că inclusiv amanta va fi audiată la DNA și va afla lumea, oficial, cine e? Jegul Oprea se plânge la șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, că procurorii care i-au instrumentat dosarul nu erau în măsura să îl ancheteze, cere desecretizarea unor acte de către CSAT, si vrea ca senatorii juristi sa retrimita dosarul la DNA sa se faca un nou rechizitoriu. Ce spui Franț! 

ACTUALIZARE 13:55 Țeapă! Comisia juridică a dat aviz pozitiv, cu nouă voturi pentru și unul împotrivă. Oprea ceruse amânarea votului și retrimiterea dosarului său la DNA, pentru că procurorii nu ar fi avut competența să facă această solicitare către Senat. Votul final pentru ridicarea imunitatii va fi dat in plenul Senatului.

                                    ***

Oprea a depus la Senat o cerere in acest sens prin avocatul sau, a declarat Cristian Bodea (PNL), membru in Comisia Juridica.

"Fiecare membru a primit un memoriu de 21 pagini de la avocatul lui Gabriel Oprea, in care acesta sustine ca trebuie retrimis la parchet. Noi nu vom discuta azi specific pe acest document", a declarat Bodea.

Dragnea a sunat la Antena 3 să facă scandal: O să fac sesizare la DNA 

Și, ca circul să fie deplin, o informaţie prezentată "pe surse" de Antena 3 l-a enervat cumplit pe țărănușul din fruntea PSD. Liviu Dragnea a intervenit telefonic la postul de televiziune, la nici 10 minute de la difuzarea informaţiei că s-a înţeles cu Gabriel Oprea pentru tergiversarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale. 

"Sunt foarte deranjat de aceste afirmaţii. O să fac eu sesizare la DNA. E o afirmaţie foarte gravă. Dacă cineva din PSD a făcut asemenea afirmaţii, să meargă la DNA. Eu nu mai sunt de acord să se dea nişte informaţii pe surse neadevărate", a declarat Dragnea, foarte nervos pe reporterul Antena 3 care prezentase informaţia despre o înţelegere anti-DNA între el şi Oprea. Dragnea a anunţat că solicitarea lui Oprea va fi respinsă, iar urmărirea penală cerută de DNA va fi încuviinţată. "Am decis în partid că e o solicitare de la Parchet si trebuie aprobată", a mai afirmat Dragnea.

Oprea a contestat dosarul DNA, desi cu o saptamana in urma le ceruse senatorilor sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale.

Comisia juridica a Senatului analizeaza azi cererea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a senatorului Gabriel Oprea, urmand sa intocmeasca ulterior un raport consultativ, pe care il va inainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul in perioada in care a detinut functia ministeriala, potrivit Agerpres.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”