Jaful CONTINUĂ: Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a delegat principalele servicii publice din București către companiile municipale

Jaful CONTINUĂ: Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a delegat principalele servicii publice din București către companiile municipale

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi delegarea gestiunii către companiile municipale pentru principalele servicii publice din București: construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, administrare parcaje, optimizarea circulației rutiere, exploatarea ștrandurilor și lacurilor, amenajare și întreținere parcuri, spații verzi, baze sportive, cimitire, fondul imobiliar și organizarea publicității stradale. Aceste servicii erau prestate până acum de Primărie prin direcțiile de specialitate sau prin alte instituții din subordine. Acestea încheiau contracte cu operatori privați pentru aceste servicii sau le făceau în regie proprie, informează Hotnews .

Ciprian Ciucu, consilier PNL, a declarat că potrivit legii nu se pot delega servicii publice fără să se dea în administrare patrimoniul, deci este nevoie de votul a două treimi, iar aprobarea proiectelor cu votul a jumătate plus unu din consilieri este ilegală.

Trei dintre proiectele de delegare a gestiunii au mai fost aprobate în luna martie, dar PNL a făcut plângere prealabilă.

Cătălin Deaconescu, consilier PNL, a declarat că partidul său va ataca în instanță proiectele privind delegarea gestiunii aprobate joi.
”Le atacăm, cu siguranță, așa cum le-am atacat și pe cele din martie. Probabil că de asta le-au reluat și au abrogat hotărârile din martie, pentru că trecuseram de procedura prealabilă și trebuia să primim termen în instanța de contencios. Acum acțiunea noastră rămâne fără obiect, dar, vom face o acțiune nouă, imediat ce hotărârile vor fi publicate”, a declarat Cătălin Deaconescu.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că nu se poate pune egal între serviciul public și proprietate, deci nu este nevoie de două treimi.

Cele 22 de companii municipale au fost înființate anul trecut, la propunerea primarului Gabriela Firea.
Ce companii se vor ocupa de aceste servicii:
- construire, modernizare, reparare și întreținere a arterelor de circulație, podurilor, viaductelor, pasajelor rutiere și pietonale subterane și supraterane și a lucrărilor de artă din compoziția acestora, din municipiul București, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban - Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A.
- gestionarea parcajelor aparținând domeniului public și privat al Municipiului București -Compania Municipală Parking București S.A.
- organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale, instalarea, întreținerea și funcționarea sistemelor de semnalizare și dirijare a circulației urbane, în scopul asigurării siguranței traficului și pentru fluidizarea acestuia - Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.
- activitățile de amenajare și întreținere a parcurilor și grădinilor din municipiul București - Compania Municipală Parcuri și Grădini București S.A.
- amenajarea, întreținerea și exploatarea lacurilor, a ștrandurilor și a bazelor de odihnă și tratament, înființarea, organizarea și exploatarea băilor publice din componența serviciului local aflat sub responsabilitatea Municipiului București - Compania Municipală Agrement București S.A.
- întreținere a arborilor și spațiilor verzi în municipiul București - Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București S.A.
- delegarea serviciului public de interes local privind obiectivele sportive aparținând domeniului public și privat al municipiului București - Compania Municipală Sport pentru Toți București S.A.
- delegarea gestiunii serviciului public de interes local privind cimitirele și crematoriile umane din Municipiul București - Compania Municipală Cimitire București S.A.
- delegarea serviciului public de interes local a activităților privind organizarea publicității, afișajului și reclamelor în locurile publice - Compania Municipală Publicitate și Afișaj București S.A.
- întreținere și reparații curente a fondului imobiliar aflat în proprietatea Municipiului București și/sau în administrarea Consiliului General al Municipiului București (domeniul privat al statului) - Compania Municipală Imobiliara București S.A.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...