Jandarmeria despre perchezițiile DIICOT: Instituția noastră este direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale

Jandarmeria despre perchezițiile DIICOT: Instituția noastră este direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale

Jandarmeria a precizat vineri că perchezițiile făcute joi de procurorii DIICOT la sediul Bazei de Aprovizionare și Deservire s-au desfășurat implicit cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, instituția fiind direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale.

"Referitor la activitatea desfășurată de procurorii DIICOT la sediul Bazei de Aprovizionare și Deservire a Jandarmeriei Române în data de 03.08.2017, precizăm că aceasta s-a desfășurat implicit cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, instituția noastră fiind direct interesată de clarificarea tuturor aspectelor legale. Jandarmeria Română asigură în mod ferm opinia publică de faptul că va acorda tot suportul necesar organelor abilitate pentru clarificarea faptelor și împrejurărilor cercetate, în care sunt suspectate cadre ale instituției", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române transmis vineri AGERPRES.

Șeful Bazei de Aprovizionare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost reținut , vineri, de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie și șantaj, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Marian Corcodel va fi prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, un alt angajat al bazei este cercetat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 12 percheziții imobiliare (dintre care șapte la sediile unor instituții publice) pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, delapidare și alte infracțiuni.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011 și până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare și Deservire a Jandarmeriei Române au constituit un grup infracțional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat, diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile și, de asemenea, și-au însușit fără drept bunuri și valori aparținând unității din cadrul căreia făceau parte", susțin procurorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria