Jandarmeria Harghita: Femeia agresată în timpul discursului premierului Ungariei poate depune plângere la Poliție

Jandarmeria Harghita: Femeia agresată în timpul discursului premierului Ungariei poate depune plângere la Poliție

Jandarmeria nu a fost solicitată să intervină la incidentul petrecut sâmbătă, la Băile Tușnad, când o femeie, care a protestat în timpul discursului premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost agresată de câteva persoane, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu.

Acesta a precizat că incidentul a fost 'gestionat' de firma de pază angajată de organizatori, iar femeia în cauză poate depune plângere la Poliție împotriva celor care au lezat-o.

'Legea 60/1990 zice clar că organizatorii sunt obligați să asigure un dispozitiv propriu de ordine, ceea ce au făcut, și, în același timp, să delimiteze spațiul de desfășurare a adunării publice, ceea ce iarăși au făcut. Noi nu am fost solicitați să intervenim, dacă am fi fost solicitați, în mod cert am fi intervenit (...) Conform legii, noi asigurăm perimetrul în zona unde se desfășoară adunarea publică, nu în interior. În interior asigură dispozitivul propriu de ordine al organizatorilor, iar ei au angajat o firmă de pază. Într-adevăr, a fost o doamnă care a fost scoasă afară de un angajat al firmei de pază (...) Doamna are dreptul, normal dacă se consideră lezată, să depună plângere la Poliție, fără cea mai mică problemă', a declarat Gheorghe Suciu.

În timpul discursului rostit de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Universitatea de Vară 'Tusvanyos' de la Băile Tușnad, o femeie aflată în apropierea tribunei a protestat și a fost admonestată și agresată de câțiva bărbați aflați în apropiere, după care a fost îndepărtată din zonă reprezentanții firmei de pază.

AGERPRES/(A-autor:Oana Mălina Negrea, editor: Diana Dumitru, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD