Japonia: Autorul atacului de la un centru pentru persoane cu handicap fusese internat într-un spital psihiatric

Japonia: Autorul atacului de la un centru pentru persoane cu handicap fusese internat într-un spital psihiatric

Autorul masacrului comis marți într-un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia, un fost angajat al acestui centru, a fost recent internat într-un spital de psihiatrie, fiind considerat 'periculos', transmite agenția EFE.

Criminalul în vârstă de 26 de ani, identificat sub numele de Satoshi Uematsu, a pătruns marți dimineață în acel centru din localitatea Sagamihara (în apropiere de Tokyo), unde a ucis cu armă albă 19 pacienți și a rănit alți 25. Apoi s-a predat poliției, în fața căreia a spus: 'Vreau ca persoanele cu handicap să plece de pe această lume'.

Suspectul lucrase el însuși în respectivul centru până pe data de 19 februarie, când a plecat de acolo invocând motive personale. Dar chiar în acea zi poliția a alertat primăria din Sagamihara asupra riscului ca Satoshi Uematsu să comită o infracțiune cu violență, după ce el a încercat să-i transmită unui deputat local o scrisoare în care își manifesta intenția de 'a ucide 470 de handicapați, spre binele Japoniei'.

'Viața persoanelor cu handicap multiplul este extrem de grea și din acest motiv obiectivul meu este o lume în care aceste persoane să poată beneficia de eutanasie cu consimțământul tutorelui lor', spunea el în scrisoare manuscrisă.

Prin urmare, a fost trimis într-un spital de psihiatrie, unde în urma examinării medicii au decis să-l interneze, întrucât au apreciat că ar putea reprezenta un pericol public.

Dar pe 2 martie a fost externat, tot medicii apreciind că starea sa se ameliorase și că nu mai putea fi considerat un pericol.

Pe de altă parte, guvernul de la Tokyo a exclus posibilitatea ca atacul de la Sagamihara să fie un caz de terorism jihadist. 'Deocamdată nu am obținut nicio informație despre legături ale suspectului cu vreun grup islamist', a indicat un purtător de cuvânt al executivului japonez.

Cele 19 victime ale atacului (9 femei și 10 bărbați) au vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, iar unii dintre cei 25 de răniți sunt într-o stare foarte gravă, având răni la gât.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc